15 Haziran 2014 Pazar

Bloga Üst Menü Nasıl Eklenir?

Canlar sizin oralarda havalar nasıl bilemem ama beni temizlik derdinden yağmur kurtarıcak gibi.Hava kapanmaya başladı.E yağmurlu havada da temizlik olmaz yani.
Bende bunu fırsat bilip sizlerle bir yazı daha paylaşmak istedim.Bu yazım blog sahibi olan arkadaşlarım için.
Resimde ki gibi blogunuza üst menü eklemek için ne yapmanız gerekir ?
Cevabı buradaaa :)
Bu arada ben üst menü eklemeyi buldum yapabildim fakat resimli olsun istiyorum her menünün üzerinde resimler olsun ama nasıl yapcağımı çözemedim.Birde header sorunum var tabii..Hala araştırma içindeyim biri bana header nasıl yapmalıyım yardımcı olsuuuunnnn.. Diyerek anlatımıma geçiyorum

Tasarım kısmına geliyoruz ve oradan Yerleşime tıklıyoruz.Karşımıza aşağıda ki sayfa çıkıyor.
Menü yazan yerde normalde HTML/Javascript yazıyordu.;Menü olarak ismini ben değiştirdim.Sizde yapabilirsiniz.Düzenleye tıklıyoruz.


Karşınıza aşağıda ki tablo çıkıyor.Başlık kısmına ben menü yazdım siz istediğinizi yazabilirsiniz.Bu anasayfanızda görünmeyecek.Aşağıda ki kodlu olan yer normalde boş duruyor siz bu kısma aşağıda ki kodu yazıyorsunuz.Benim sayfama ait olan adres yerini silip kendi adresinizi yazmalısınız.Anasayfa haricinde diğer yerlerde yazan okudum,yemek tariflerim gibi kısımlara siz istediğiniz menü başlığını yazabilirsiniz.Mesela 2 adet okudum yazısı var ve siz izledim yapcaksınız ilk yazıyı küçük harfle izledim ikinci yazıyı ise büyük harfle İzledim şeklinde yapmalısınız.Bu tarz ayrıntıları oluşturmazsanız istediğiniz sonucu elde edemezsiniz.
Yazılarınızı oluştururkende mesela bir film anlattıınız etiketlere izledim yazarak etiket yaparsanız yazılarınız bu menüde yayınlanacaktır.

<div id='newnavbar'>
<ul>
<li><a href="http://beyazbegonvil.blogspot.com">Ana Sayfa</a></li>
<li><a href="http://beyazbegonvil.blogspot.com/search/label/okudum">Okudum</a></li>


</ul></div>


Kolay gelsin blogdaşlarım.




3 yorum:

  1. merhaba :) ben de daha çnce sizin gibi üst menüme resim eklemeyi çok araştırdım internetten ama hiç bir anlatım bulamamıştım...en sonunda bir tanıdığma sordum ve o da menü isimlerinin üstünde görünmesini istediğim resimleri header a eklememi söyledi....denedim ve sanırım oldu...blogumda görebilirsin sende...bunu yapınca aklıma hemen sen geldin.ve sana da söylemek istedim :)
    blog adresim : minikare.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Yemin ediyorum en az 40 yerden okudum zerre bişey anlamadım şimdi çözdüm olayı kaç gündür bunu arıyorum oh bee eline koluna emeğine sağlık 😊💯💯✔✔

    YanıtlaSil