17 Haziran 2016 Cuma

İnstagram Dolandırıcılığına Dikkat !



Sizlere çok önemli bir konuda uyarılarda bulunmak istiyorum.Organize Sürprizler instagram sayfamı açtığımdan beri başıma türlü türlü tuhaflıklar geliyor.Bunlarıda sizlerle paylaşmak istedim ki internet üzerinden  satış yapan,satış yapmayı düşünen arkadaşlarımız varsa içinizde aklınızda bulunsun kanmayın ,aldanmayın diye !
Daha önce de blog organizasyonlarına sponsor olurum diye paylaşımda bulunmuştum.Sanırım bu yazımı görmüş olucaklar ki bloguma izmirde bir etkinliğin düzenlendiğine dair yukarıda ki mesaj geldi.Hesabın takipçisi de yaklaşık 1000 kişi filan.Belli yeni yetme kendince blog yazdığını sanan bir kızcağız..Bende doğal olarak incelemek için katılımcı blogların adreslerini istedim.Ben size katılımcıları tek tek yazıp atıcam dedi.O gün bugündür hala atıcak :) 
Şimdi diyeceksiniz ki belki unuttu ,belki iptal oldu ! Unutacağını pek sanmam ama iptal edilmesi olası.Fakat bu mesaj beni epeyce düşündürdü.Biz etkinlik düzenleyeceğimiz zaman firmaların bir kısmından bu konuda serzenişler duyduk.Hatta etkinlik yaparken firmalardan duymuştuk firmaları arayıp sizin reklamınızı yapalım blogumuzda bize şu kadar ücret verin yok işte blog toplantısı yapıcaz hediye gönderir misiniz.Hediyeler gönderiliyor ama firmalara bu konu ile ilgili bir dönüş yok ! Yani işin suyu çıkmış durumda ! Benimde başıma böyle bir durum gelince kötü niyetli düşünmeyip ne yapayım :)


Sonra böyle bir mesaj var.Bu mesaj da tamamen dini duyguların sömürülmesi adına atılmış ve dilencilikten başka hiçbir açıklaması olmayan durum ! Şimdi iyi niyetli düşünüp ne var bunda yazık diyebilirsiniz.İlk bende öyle düşündüm.Fakat biraz mantıklı düşünürsek parası olmayan biri var oğluna giydirecek güzel bir elbisesi yok ama benden kokulu taş yardımı istiyor ! Çok saçma değil mi ?  Birde kendine değil arkadaşının oğluna istiyor peki kendi neden yardım etmiyor ? Yardım tabi ki edilir.İyi niyetli ve doğruluğuna emin olduğum sürece elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.Gerekirse sosyal medya hesaplarında arkadaşlarımdan destek alır yardım kampanyası başlatırım.Ama doğruluğundan emin olunacak bir durum göremiyorum burda !

Birde yeni blog açtım.Bana kullanmadığınız kozmetik ürünlerinden yollar mısınız diye bir mesaj almıştım.Yazıyı sildiğim için paylaşamadım burda.
Siz ne düşünüyorsunuz ? İşin suyu çıkmamış mı sizce ? Aman dikkat !

9 yorum:

  1. Bir blogger da benden Allah rızası için ona şablon tasarımı yapmamı istemişti, çok ihtiyacı varmış parası yokmuş...Sanki blog tasarımı ekmek su gibi gerekli bir şey! İnternette çok fazla bu tür insanlar var maalesef :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç insanlar var ama :/normal bir şekilde rica etse yine neyse bu şekilde kendini küçük düşürmenin manası ne ? İnsanları anlamak zor

      Sil
  2. Bana da mail geldi buna benzer. İkinci blogumu açtığım zaman orada kullandığım bazı kozmetik ürünlerini paylaşmıştım. Üniversiteyi yeni kazandığını söyleyen bir bayan Üniversiteyi İçin kozmetik ürünler istiyordu benden. Kitap blogumdan kitap istese anlayacağım da benden kozmetik istiyor. Bir firmadan ücretsiz ürün almıyorum ki! Hepsi jendi aldığım ve kullandığım ürünler. İnternette bu tarz insanlardan çok var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ilginç :D üniversiteyi kazanmış ya kitapla alakası kalmamistir:D

      Sil
  3. Maalesef hiç hoş değil bunlar :( Uyarıcı paylaşım için teşekkürler, Instagram hesabınızı da öğrenmiş oldum takibe aldım :)

    YanıtlaSil
  4. uyarınız için çok teşekkürler. bunlar bitmiyor valla her gün yeni bir kandırmaca çıkıyor..

    YanıtlaSil
  5. Güzel bilgi için teşekkürler canım .

    YanıtlaSil
  6. Özellikle dini sömürü ne yazık ki had safhada :(

    YanıtlaSil
  7. Herşeyi sömürür hale geldik. Kim bilir bu mesajları yazanlar nasıl insanlardır. Allah kötülerle, iyi niyetleri suistimal edenlerle karşılaştırmasın.

    YanıtlaSil