27 Mayıs 2014 Salı

Butik sabun nasil yapilir?

Bu yazımda sizlere butik sabun yapımından bahsedicem.Bu işe girmek isteyenler için yararlı olacağını düşünüyorum merak ettiğiniz sorular varsa bana sorabilirsiniz.
Öncelikle butik sabunları iş olarak yapmak istiyorsanız belirli bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır.Sermayenizin en önemli demirbaşını silikon kalıplar oluşturacak.Bu yüzden kalıpları almak için güzel bir bütçe ile bu işe girmelisiniz şayet silikon kalıplar 5tl'den 100tl'ye kadar çıkabiliyor fiyatı.Tabi şu ara fiyatları biraz daha uygun oldu.
Mesela resimde görünen melek kanatlı bebekler herkes tarafından çok beğeniliyor.
Gelelim bu işi nasıl yapacağınıza ben malzemelerimi tatlıdilimler.com adlı bir siteden getirtiyordum.
50 tl ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz yolluyorlar.Sizde bu sitenin fiyatları uygun gelirse oradan alabilirsiniz.


Sabunları yaparken göz kararı ve amatör bir şekilde yaptığım için size miktar konusunda bilgi veremeyeceğim.Ama boya maddeleri oldukça kuvvetli oldukları için çok az bir şekilde kullanmanızı öneririm.
Sabun bazlarını parçalar halinde benmari usulünde eritiyoruz.İçerisine boya maddemizi katıyoruz ve güzel bir şekilde karıştırıyoruz
Sabunumuz sıvı hale geldiğinde silikon kalıbımıza sıvı haldeki sabunumuzu döküyoruz ve donmasını bekliyoruz.
İşlemimiz bu kadar :) Kalıbımızın şekline göre ürünümüzün donma süresi var yaklaşık 2 -10 dk sürede donar.
Birde ürününüzün kabarcıklar içinde donmasını istemiyorsanız düz pürüzsüz bir yüzey istiyorsanız püskürtmeli bir şişenin içerisine kolonya koyarak sabun donmadan kalıba sıvı halde döktüğümüz anda sprey şeklinde üzerine sıkarsak o baloncuklar ürüne zarar vermeden patlar ve pürüzsüz bir şekilde donmasını sağlarsınız :)))
Eğer bu işi yapmayı düşünüyorsanız aynı şekilden tek bir kalıbınız olmasın mutlaka birden fazla kalıba sahip olun.
Uzun bir yazı oldu ama umarım işinize yarar :)











15 yorum:

  1. Harika anlatmışsınız,sabun yapımına başlayacaklara önemli bir yol gösterici niteliğinde.Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Benim size sormak istedigim bir sorunum var. Mor renk kullandigim sabunlar 1 ay sonra beyazlanmaya basliyor. Sabun hic renklendirilmemis gibi bembeyaz oluyor. Bunun nedeni ne olabilir? Kullandigim rengin kalitesinden olabilirmi? Yada sabun baziyla ilgili yanlis bir yontemmi uyguluyorum acaba? En son aldigim yer sabun bazini eritirken icerisine su eklemem gerektigi soylenmisti. Fazla su mu katiyorum acaba? Yoksa azmi geliyor? Rengi az mi kullaniyorum acaba? O yuzden mi beyazlanma yapiyor?Tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Cesitli sebepler olabilir bunun icin.boya kalitesi kotu olabilir icine suyu fazla da koyuyor olabilirsiniz.eger sabun terlemede yapiyorsa suyu fazla koymussunuzdur.bir kerede hic su koymadan yapmayi deneyin.birde elinizdeki baska renkler varsa onlarda da ayni sorunu yasiyorsaniz koydugunuz su miktarinin fazla olmasindn kaynaklanir buyuk ihtimalle. Yok sadece mor renkte oluyorsa boya bozuktur.yapim asamasinda bir sabun icin yaklasik bir cay kasigi yada tatli kasigi su yerlidir. Sabununuzun boyutlarina gore :-)

    YanıtlaSil
  4. Sabunu nasil eritiyoruz ve silikon kalibi nerden alabilirizz??harika anlatmissinizz ilk defa baslicam

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bende kızımın diş buğdayı için almış olduğum kalıp sabunları rendeleyip çok azcık su katarak eritiyor sonra sabun değil ama diş şeklindeki kurabiye kalıplarına döktüm sonra buzlukda bklettim bi saat kadr sonra çkarp kullanmadgm bi odaya koydum orasi soguk ama yumusama oldu simdi petegin altna koydum... ne sekilde bi sogutma uygulayabilirim donmasi icin? Yardmci olursnz sevnrim...

    YanıtlaSil
  6. Diş şeklindeki sabunlarıma plastik gözleri ne ile yapıştırabilirim

    YanıtlaSil
  7. Izmir Merkezli Sabun Bazi, Sabun Esansi, Sabun Boyasi ureticisiyiz. Bir cok internetteki eticaret sitesine urunlerimizi tedarik ediyoruz. Izmirden elden almak isteyen veya orjinal urunlerimizi satin almak isteyenler 5324670510 nolu telefonumuzla gorusebilirler. Instagram: @sabunurunleri

    YanıtlaSil
  8. hatice karataş20 Mayıs 2015 03:18

    Merhabalar benim yaptığım sabunlarda terleme oluyor bunu nasıl engelleyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu durumu bende çözemedim.Benim sabunlarımda da oluyor . sanırım yaparken içine su katmamız lazım onun miktarı ile alakalı olabilir bu sorun

      Sil
  9. Merhaba,
    Terlemenin nedeni yüksek nem ve sabun renklendirmesinde sabun boyası kullanmıyorsanız eğer sabun içindeki suyu attığından kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler bilgilendirdiğiniz için :)

      Sil
    2. Ya bazi sayfalarda eritirken sabun bazinin ustunu cam kapakla kapatin deniliyor ve ben yaptim yine terledi. Kapatmayin da deniliyor. Ne yapmak lazim

      Sil
  10. Ay ben de kardeşimin bebeği için yapmıştım doğumunda dağıtmak için kız sandığımız yavru erkek gelince pembiş kanatlar elimde kaldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) hihih Allah analı babalı büyütsün tatlım kısmet işte :) Benimde birçok malzemem hala elimde duruyor :) Zaman zaman çevreme yada blogumda bir çekiliş yaptığımda hediye etmek için kullanıyorum :)

      Sil