6 Ocak 2016 Çarşamba

Kendin Yap I Oda Kokusu Nasıl Yapılır ?



Geçtiğimiz günlerde kendime bir oda kokusu aldım.Fakat bu koku belli bir süre sonra tükenecekti bunu biliyordum ve ben odamda oda kokusu kullanma fikrini çok sevmiştim.Peki ne yapmalıydım ? Sürekli kendime yeni bir oda kokusu mu almalıydım? Yok ya ben yaparım ki kendi kokumu dedim ve kolları sıvadım.
Daha önce sizlere burada ki yazımda renkli kolonya nasıl yapılır anlatmıştım.Oda kokusu da aslında aynı mantık ile yapılıyor.Hatta bu yönteme bir kaç tüyo da ekleyeceğim bu sefer.
Öncelikle mantar tıpalı şişeleri artık hepiniz biliyorsunuzdur.Mutlaka bir mevlitte , kına gecesinde ,doğum gününde bir yerlerde denk gelmiştir bu şişeler size :) İşte malzeme olarak bu şişelerin orta boyunu almalısınız. Çubuk olarak kullanmak için ise çöp şiş alabilirsiniz.Birde esans almanız yeterli olacaktır.Esas nokta esansı nereden bulacağınız.Ben daha önce sabun yaptığım dönemde esansımı  http://www.hammaddeler.com/ ve http://www.tatlidilimler.com/ bu sitelerden almıştım.Ama sadece oda kokusu yapmak için ille de esans satın almalısınız diye bir şey yok.Eminim ki herkesin evinde mutlaka özellikle keklerde kullandığımız toz vanilin vardır.Vanilya kokusunu seviyorsanız bu tozlardan da yararlanabilirsiniz.Fakat tozlu yapıda olması bir süre sonra su içerisinde çökmeye uğrayabileceği için ben size dr. oetker'İn aşağıdaki fotoğrafta görünen kapsül aromalarını kullanmanızı tavsiye ederim.
Oda kokusu olarak kullanacağınız şişe içerisine bir miktar su ve bir kaç damla aroma/esans katmanız yeterli olacaktır.Eğer siz koku olarak aroma kullanacaksanız aroma kokusunun yoğunluğuna göre suyun içerisine katacağınız miktarı ayarlayabilirsiniz.

İşte oda kokusu yapmak bu kadar basit.Eğer daha önce oda kokusu kullandıysanız bu kullandığınız kokunun şişesini kullanmaya devam ederek içerisine anlattığım yöntemi uygulayabilirsiniz.Bittikçe de yenilersiniz :)


12 yorum:

  1. Ben de kendim yapmayı denemistim. Banyo sonrası vücut spreyinin sıvısını şişeye doldurup yaptım oda kokumu.Fena olmadı hani ☺

    YanıtlaSil
  2. Ayyy o fotodaki yasemin kokulunun şişesi muhtemelen çok güzel kokuyodu.bende geçen gün evde yasemin yağı var suyla karıştırsam olurmu acep dedim olmadı :) kim bulcak esans ona yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyla karıştırmadan deneyebilirsin sanki olur gibi :)

      Sil
  3. Çok iyi bir fikir :) Benim gibi astım sıkıntısı olanlar için de böyle doğal yöntemler kurtarıcı olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa evet astım içinde çok sıkıntı olmayabilir.Ama yinede aman dikkat diyelim

      Sil
  4. Bu tarzda kokuyu hiç kullanmadım gerçekten odayı yada bulunduğu yerin kokusunu değiştiriyor mu cnm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ben memnunum.Gayet iyi oluyor.Hatta sprey oda kokularından daha iyi .Bir köşede duruyor bitene kadar da koku veriyor.Odaya girdiğimde odam yasemin kokuyor :)

      Sil
  5. Hay sen çok yaşa emi :) şu oda kokularına para vermekten gına gelmişti bende hep düşünüyordum ya bir esans alayım kendimde yaparım ne olacak ki diye ama bir türlü acaba olur mu ki yaa ? düşüncesinden kendimi alamadığım için yapmadım :) ama yazın sayesinde artık kararlıyım ve bunu başaracağım :) yazına sağlık :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canım :) Denemekte fayda var bence :)

      Sil
  6. çok iyi fikirmiş bu ya oda kokum bitince deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir fikirmiş, hemde hesaplı :)

    YanıtlaSil