1 Aralık 2015 Salı

Dekorasyon I 6 Adımda Yılbaşı Sofrası Nasıl Hazırlanır ?


 Yeni yıl ile ilgili daha önce buradaki yazımda sizlere evinize 6 adımda yılbaşı dekorasyonunu nasıl uygulayabileceğinizden bahsetmiştim.Yılbaşı her ne kadar bizlere özgü bir bayram olmasada bir çoğumuz bu günü yeni yılı karşılamak adına kutluyoruz.Aslında bahanemiz bu :) Yeni yıla girerken eşle dostla görüşmek,güzel bir sofra hazırlamak ya da aile ile birlikte vakit geçirmek için bahane günümüz bizim.Sofra hazırlamak demişken sözü çok uzatmadan yılbaşına uygun bir sofra nasıl hazırlanır gelin siz bir kaç tüyo vereyim.


1) Yılbaşı temasına uygun renklerimizden sizlere daha öncede bahsetmiştim.Kırmızı,yeşil ve beyaz..Eğer sofranız yeni yıla uygun renklerden oluşsun istiyorsanız hazırlama aşamasında kullanacağınız objelerin bu renklerde olmasına dikkat etmelisiniz.




2) Sofranızda mum kullanmaya özen gösterin.Mumlar sofranızın görünümüne sıcaklık verecektir.Fotoğraftaki gibi düz sade renkli mumlarınız varsa bunları kurdeleler ile süsleyebilirsiniz.


3) Sofranızda çam kozalağı,çam yaprakları , kırmızı inci boncuk,çam ağacınızı süslemede kullandığınız toplar vs..gibi objeler kullanarak sofranızı yılbaşı ruhuna uygun bir hale getirebilirsiniz.



4)Yemek masanızın ortasına yine yılbaşı temasına uygun renkte çiçek buketi koyabilirsiniz.


.5) Sofranıza sereceğiniz masa örtüsü,runner,supla vs.. gibi tekstil ürünlerinin de yılbaşı temasına uygun renklerde olmasına dikkat etmelisiniz.Bunun için örtü almanıza gerek yok.Çoğumuzun evinde mutlaka beyaz masa örtüsü vardır.Masanızda kullandığınız objelerinizin zemin rengi ile farklı renklerde olması dikkat etmeniz gereken en önemli nokta.Eğer siz zemin rengi olarak beyaz kullanacaksanız masanızda kullandığınız objelerin renklerinin kırmızı ve yeşil renkte olmasına dikkat etmeniz sunumunuz için yeterli olacaktır.


6) Sırf bugün için yemek takımınızı değiştirip temaya uygun tabaklar almanıza da gerek yok.Bunun yerine sofra bütünlüğünüze uygun renkte peçeteler ,şekerlemeler,ya da yılbaşı temasına uygun hazırlayacağınız peçete halkaları ile  tabaklarınızı kamufle edebilirsiniz.(Fotoğraflardaki sofra görsellerine dikkati bakarsanız bu durumun nasıl olması gerektiğini daha iyi anlayacaksınız)


Ben bu görsellerdeki sofralara hayran kaldım.Sizler de eğer yılbaşını evde geçirecekseniz sofranızı hazırlarken bu bahsettiğim noktalara dikkat ederek harika bir yılbaşı sofrası hazırlayabilirsiniz.





5 yorum:

  1. yeşiller ve kırmızılar harika görünüyorlar :-)))

    YanıtlaSil
  2. bayıldım fikirlere ve sofralaraaa

    YanıtlaSil
  3. çok güzel,fikirleri aldım:)) teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Yılbaşı renklerine bayılıyorummm...

    YanıtlaSil
  5. Fikirler, renkler harika sınavlar biter bitmez çalışmalara başlıcam 😍❤️😍

    YanıtlaSil