10 Haziran 2014 Salı

Butik Sabun Bazı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Herkese merhabaaaaa
        Önceki yazımda(burada) butik sabun yapımından yüzeysel olarak bahsetmiştim sizlere.Şimdi ise biraz ayrıntısına inmek istiyorum.
Eriyebilir sabun bazını iki şekilde ouyor.Şefaf ve opak şekilde.En çok opak baz tercih ediliyor çünkü şekiller daha net çıkıyor ve daha hoş bir görüntü elde ediliyor.Şeffaf bazı kullanmak istersenizde daha doğal görünümler elde edebiliyorsunuz .( Ben opak bazları kullanmıştım.Şeffaf baz deneyimim olmadı.Şeffaf bazı gözlemlerime göre anlatıyorum) Mesala içerisine boncuklar ekleyerek şeffaf bazda çok hoş işler çıkarabilirsiniz.Fakat boncuk koymayı opak bazda denemeyin çünkü boncuklar içinde kayboluyor :D Denenmiştir:)  Boncuk haricinde simlerde kullanabilirsiniz.Simler opak bazda da kullanılabiliyor fakat görsel olarak şeffaf bazda daha iyi duruyor.

Bu işe yeni başlayacak olan arkadaşlar lütfen evdeki sabunlarınızı denemeyiniz onlarda erime elde edemezsiniz. Buda denenmiştir hihihih:)))) 


   

     Eriyebilir sabun bazını sadece kendinize yapmak için alcaksanız 500 gr yeterli olacaktır.Ama satışını yapacaksanız sipariş miktarına ve silikon kalıbınızın gramına göre malzeme almanız önemli.
     Eğer satış yapma amaçlı sabun bazı almışsanız ve bu işte acemiseniz en büyük sıkıntıyı sabunu ne kadar alacağınızda yaşıyorsunuz.Bunun için size şöyle söyleyim silikon kalıbı alırken mutlaka satıcıyla irtibata geçin ve kalıbın gramajını öğrenin daha sonra ise o gramaja göre hesap yapın ve sipariş miktarınızı ona göre ayarlayın.burda sizin için birkaç sabun bazının gramajını buldum isimlerinden hangi kalıp olduğunu az çok çıkarabilirsiniz.

     Sabun bazınızı bir bıçak yardımıyla küp küp kesin.Bütün şeklinde çalışmanız zor olacaktır.Mikrodalgada yapanlar varmış fakat ben ocağı kullandım bunun için.Banmari usulü ile yapıyoruz.Ben bir tencerenin içinde önce suyu kaynattım daha sonra içine cezveyi oturttum ve içine doğradığım küpleri attım.Hemen erimeye başlıyorlar zaten.
     Erime işlemi tamamlandığında renk verme aşamasına geçiyoruz.Renklendirme işlemini ise bir başka yazımda paylaşıyor olucam :)))


1 yorum:


  1. Yazdığınız bu bilgilendirmeler için çok teşekkürler. Buypasa.com ‘dan bu ürünleri çok uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

    YanıtlaSil