11 Ocak 2018 Perşembe

Shabby Chic Out ,İskandinav Stil İn !


İskandinav Dekor ile ilgili yazılarıma İskandinav Dekor için İpuçları  vererek başlamıştım.Şimdi ise ufak bir dekorasyon modası konuşalım istiyorum.
Dikkat ettiyseniz senelik modalar önce belirleniyor ve belirlenmesinin ardından biz bu stilleri instagramdaki dekorasyon sayfalarında görmeye başlıyoruz ve gittikçe artarak bu stiller bizim yaşam alanımızı oluşturuyor.Zevkimiz de bir anda değişiyor.Gördükçe beğeniyor ve neden benim de olmasın diyoruz.Bir anda modaya dönüşen bu stiller doğrultusunda evimizi yeniliyoruz . Bu doğrultuda talep arttıkça arz da artıyor ve her yerde o senenin moda renklerinde , stillerinde bir çok materyal ile karşılaşıyoruz.

Çok uzağa gitmeyelim yaklaşık bir kaç ay önce her yer pespembeydi.Herkes pembe sevdalısı.Sayfaların isimlerinde mutlaka pembe bulunuyordu.Şimdilerdeyse bu işler tersine döndü.Dekorasyon rengi oldukça radikal bir değişiklikle siyahlara,grilere bölündü.Akıllılık edip beyaz herşeye uyar düşüncesi ile beyaz mobilya seçenler bu işten yırttı.Dönüşümleri kolay olacaktı peki ya pembeler,gül kuruları ,mint yeşilleri ? Eh artık İskandinav Stil de onlara uysundu.Ama korkmayın aşağıda sunacağım görsellerde İskandinav stili yansıtıyor.



Bir anda sayfa isimleri değişmeye başladı ve tabi ki yaşam şekilleri de buna göre düzenlendi.
İskandinav stilin yaşamımıza girmesiyle üzgünüm ama Shabby Chic Out ,İskandinav Stil İn oldu.Yani gitsin onca masraf edirek alınan pembeli soft eşyalar gelsin siyahlar ,griler !
Neyse ki bu stilin ana renkleri beyaz ,siyah ,gri gibi görünsede romantik soft pembelerde kullanılabiliyor İskandinav Stilde.Biz bunun en güzel örneğini  https://iskandinavevim.com/ sevgili Karolina'nın evinde görüyoruz.


Markalar bile bu değişime ayak uydurmaya başladı.O soft renklerin hakim olduğu English home 'da bile siyahlar görür olduk.Bundan şikayetçi miyiz ? Aslında değiliz.Değişim iyidir.Bizler parasızlıkta bile odamızdaki eşyaları değiştiremezsek koltukların yerini değiştirip evimize bir nefes aldıran nesillerdik.
İlk önce bu stile ön yargılı olanlar bile bir süre sonra sevmeye başlayacaktır eminim.Ben bu stili oldukça sevdim oldukça  fresh bir hava veriyor eve.





1 yorum:

  1. böyle ikea'ya gidip herşeyi yenileyesim var zaten benim de :-)))

    YanıtlaSil