3 Ocak 2018 Çarşamba

İskandinav Dekor İçin İpuçları


Dekorasyon stillerinden sade mi sade İskandinav dekor evimize nasıl uyarlanır? Bu konuda  öncelikle İskandinav Stilin ne demek olduğunu ve bu tarzda kullanılan materyallerin neler olduğunu bilmemiz gerekir.
İskandinav Stil sadelikten yana olan ve beyaz rengin hakim olduğu diğer renklerin ise detaylandırıldığı karmaşıklıktan uzak ev dekorasyon tarzıdır.



İskandinav dekoru evinize uygulamak için öncelikle fazlalıklardan kurtulmanızı öneririm.Bu stilde metal , ahşap ve cam objelerden yararlanabilirsiniz.


Metal sehpalar yada kütük sehpalar ,metal mumluklar, içerisinde farklı yazı karakterleri ile yazılmış mottoların olduğu çerçeveler,klim tipinde halılar ya da hayvan postu şeklinde ( yapay postlar olmasına lütfen dikkat ) peluşlar ,sepetler,koltuk örtüleri,bu tarzın olmazsa olmazları.


İskandinav stil uygulanırken beyazın hakimiyetinde ,gri,siyah renkleri ve bu renklerin tonları ile bütünleştirmek önemli.Beyazın hakimiyeti ile evinizde aydınlık bir hava oluşacaktır.Ahşap objeler ile ise bu havayı ısıtıcaksınız.


İskandinav dekor uygulanırken yeşil yapraklı bitkilerden de yararlanmanızı öneririm.Çiçekli bitkilere göre bakması daha kolay olan yapraklı bitkiler bu stilin detaylarından biri.


İskandinav stili uygulanırken kış mevsiminde hayvan postu (yapay olmasına dikkat) ,yaz mevsiminde ise ince kilimler tercih edilebilir.


İskandinav tarzı son zamanlarda instagramda dekor sayfalarında yavaş yavaş görmeye başladık..Pembelerin hakimiyeti yavaş yavaş sona ermeye başladı.Dekorasyon meraklıları  iskandinav stili uygulamak için evindeki fazlalıkları atıp sadeleşmeye yöneldi.Hem şık hem zarif duruşu ile bu tarz bir çok evde karşımıza çıkacağa benziyor.

6 yorum:

  1. aslında beyazdan nefret ederim ama bunu çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bunları minimal diye seviyorum, iskandinavda neymiş. İlk onlardan çıkmışsa da fakir bi toplum oldukları için olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu tarzı seviyorum. Sanırım ileride kendi evim olduğunda bu tarz bir dekor yapmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende evi bu tarza mı çevirsem diye düşünüyorum :)

      Sil
  4. Paylaşım için teşekkürler. Dekorasyon için izleyip yorumladığım program size de ilham kaynağı olabilir.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/stay-here-karli-donusumler-mekanlarinda.html

    YanıtlaSil