20 Aralık 2017 Çarşamba

Derin Dondurucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Derin Dondurucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Günümüzde çoğu evde, iş yerinde ve yazlıklarda derin dondurucu ile kullanılmaktadır. Özellikle kışa hazırlık yapan aileler için derin dondurucu büyük kolaylık sağlamaktadır. Ev tipi derin dondurucu modellerinin yanında sanayi tipi derin dondurucular da ciddi satış potansiyeline sahiptir. Novabazar.com sitesinden inceleyebileceğiniz kaliteli ve uzun ömürlü derin dondurucu almak için bazı şeylere dikkat edilmesi gerekilmektedir.

Derin Dondurucu Alırken Sorulması Gereken Sorular

Kişiler derin dondurucu almadan önce kendilerine bazı sorular sormalı ve alacakları teknolojik ev ürününü araştırmaya başladıklarında bu soruların cevapları üzerinden gitmeliler.
     Dikey mi yoksa yatay bir derin dondurucuya ihtiyacım var?
     Alacağım ürünün enerji tüketimi nasıl olmalı?
     Bana uygun olan kapasite miktarı nedir?
     Yiyecek saklama süresi ne kadar olmalı?
     Şoklama özelliğine sahip olan bir ürün mü almalıyım?
     Ne kadar bütçe ayırabilirim?


Kullanım Amacına Göre Seçim Yapılmalı

Almadan önce hangi amaç ile kullanılacağına karar verilmesi gerekir. İnsanların bazıları evlerde ya da işletmelerde kullanılan derin dondurucuları genelde dışarıda kaldığında çabuk bozulacak ve ileri tarihte tüketeceği yiyecekleri muhafaza etmek için kullanır. Bazı kişiler ise ürün sergilemek için tercih eder. Bu durum da alınabilecek derin dondurucuyu markasından modeline kadar etkiler.

Derin Dondurucuda Dış Görünüm

Derin dondurucunun yatay mı yoksa dikey mi olacağına bazen alıcı değil, kullanacağı yer karar verir. Her ikisine de müsait olduğu durumlarda dikey duran derin dondurucular daha çok tercih edilmektedir. Dikey tercih sebebi ise yataya göre daha kullanışlı olmasından geçiyor. Yatay derin dondurucularda yiyecekler üst üste dizilmek zorunda olduğu için kullanış açısından dikey derin donduruculara göre daha işlevsiz kalıyor. Yiyeceği almak ile vakit harcarken kapağının açık kaldığı sürenin uzamasından kaynaklı da enerji tüketiminde artış gözlemleniyor. Bu da gelecek elektrik faturalarını etkiliyor.


Enerji Tüketimi

Derin dondurucular en yüksek seviyede şoklama yaptıkları için harcadıkları enerji miktarı da yüksek oluyor. Bundan kaynaklı olarak da derin dondurucular diğer beyaz eşyalara oranla daha fazla elektrik harcamış oluyorlar. Her beyaz eşyada olduğu gibi derin dondurucular da enerji harcama bakımından sınıflandırmalara sahip. A sınıfı bir derin dondurucu, B sınıfı derin dondurucuya göre daha az enerji tüketmekte.  Gelişen teknolojinin beraberinde A+ ve A++ enerji tüketimine sahip derin dondurucular da mevcut. Bütçe yetmediği için B sınıfı alınması uzun zamanlı maddi zarara uğratacaktır.

Marka Seçimi

Pek çok ünlü beyaz eşya markası çeşitli modellerle müşterilerinin karşısına çıkmakta. Derin dondurucu alınacağı zaman tek bir marka üzerine kilitlenmek yerine novabazar.com adresinden birçok markanın ürünlerini inceleyebilir ve karşılaştırarak size en uygun olanını alabilirsiniz. Dilerseniz beyaz eşya kategorisinden diğer ürünleri de inceleyebilirsiniz.


4 yorum:

  1. renkli derin dondurucuya bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende !! sıkılmadık mı hep beyaz renklerden :)

      Sil
  2. Świetny blog <3 i super post :D obserwuję i zostaję tu na dłużej :) zapraszam do mnie :) jeśli spodoba ci sie mój blog to zaobserwuj http://mysterious-natalia.blogspot.com

    YanıtlaSil