31 Mart 2017 Cuma

Kivili Jöleli Tatlı


Bu tatlının bir adı var mıdır bilmem.Başlığı da atmakta epey zorlandım.En iyisi siz bulun bu tatlının adını.Yada bilen yazsın :)
Oldukça pratik bir tatlı tarifim var hemen not alın :)


Malzemeler
Damla sakızlı muhallebi
3.5 su bardağı süt (Muhallebi için )
1,5 kivi
1 paket elmalı&kivili jöle
2 su bardağı su ( Jöle için)
1 Paket burçak bisküvi

Malzemeleri görünce eminim tatlının yapımını da anlamış oldunuz ama hemen kısaca anlatayım ben.
Damla sakızlı muhallebiyi 3.5 su bardağı süt ile pişiriyorsunuz.Borcama bir kat burçak bisküvi sıralayıp üzerine sıcak muhallebiyi döküyorsunuz.Onun üzerine bir kat daha burçak ve tekrar muhallebi..Bu sırada 2 su bardağı kaynamış suya toz jöleyi boşaltıp biraz soğumasını bekliyoruz.O soğurken kivilerimizi kesiyoruz.Soğuyan jöleyi tatlımızın üzerine döküyoruz.Biraz soğuk olmasının nedeni içerisine meyve koyacağımız için meyveyi çürütmemesi.Jölemizin içine kestiğimiz kivilerimizi dizip buzdolabına atıyoruz.Soğuk bir şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir