2 Eylül 2016 Cuma

Gezi I Şirince


Bu yaz dolu dolu bir tatil geçirdim.Planlarımın arasında yalnızca İzmir ve Fethiye tatili vardı.Şirince - Kuşadası tatili ise son anda ortaya çıktı. İyi ki de çıktı :)
Gezip yeni yerler görmeyi çok seviyorum.Ömrüme ne kadar şehir, ne kadar güzellik sığdırabilirsem kar diye görüyorum.Yaş ne kadar ilerlerse ilerlesin bu gezenti ruhum hiç dinmeyecek sanırım :) Korkarım yetmişlerime geldiğimde elimde bastonla hala dağ bayır tırmanıyor olucam :)))


İzmir 'de çocukluk arkadaşımın yanında kaldım.Öyle güzel bir ailesi var ki beni her seferinde mükemmel ağırlıyorlar :) 1 hafta boyunca İzmir'de vakit geçirmeyi planlıyordum.Nurgül'le İzmir'in altını üstüne getiricektik.Ben yıllardır görmediğim lise,ilkokul arkadaşlarımla buluşucaktım...Yani planlar bu doğrultudaydı.Nurgül'lerin ailesinin Kuşadasında yazlıkları var.Oraya mı gitsek yoksa Cuma günü Çeşme Tren'de Sertar Ortaç var oraya mı gitsek ne yapsak derken kendimizi Kuşadasında bulduk.( Sonradan Nurgül'ün ablası Hürrem'le içimiz epey yandı Serdar'ı dinlemeye gidemedik diye ama ne diyelim KISMET) 
Kuşadası'nda iki gece konakladık.Deniz,kum,güneş,kızlarla bol bol dedikodu :) Harikaydı... Tatilimizin bitiminde İzmir yolu üzerinde olan Şirince'ye uğradık.Yıllar önce gelmiştim Şirince'ye..Pek bi severim burayı..


    Yıllar geçmesine rağmen Şirince 'de en ufak bir değişiklik olmamış.Yok yok yolu yapılmış :) Eskisi gibi kötü değil en azından :)



Şirince 'nin daracık sokaklarında çok şirin dükkanlar mevcut...Çoğu esnaf ise evinin önüne atıvermiş bir tazgah satış yapıyor.Burda daha çok bayan satıcılara rastlayabilirsiniz.Marifetli bayanlar evlerinde yaptıkları reçelleri, kuru çiçekli taçları ,tarhanaları koymuşlar tezgahlarına.Kimi adaçayı kurutmuş kimi mercanköşk... Satıyor gelen misafirlere.


Bizde nasiplendik reçellerden,taçlardan :) Damla sakızı reçelini almanızı tavsiye ederim.Kahvenin yanında kaşıklayarak yemesi pek bi lezzetli... Yalnız alışveriş yaparken ilk baktığınız tezgahtan almamanız önemli.Yoksa benim gibi 5 liralık reçele 10 lira bayılabilirsiniz :)


Şirince'nin bir de meyve aromalı şarapları pek bi meşhur.Üstelik %8 alkol oranına sahip.Çilekli,kavunlu,narlı,şeftalili...Çeşit çeşit aromalarda...


Birde olmazsa olmaz magnetler :) Her gittiğim yerden bir tane muhakkak almaya çalışırım :) Fakat Şirince'de kayınvalidem ve görümceme hediye olarak alıp kendime almayı unutmuşum ne yazık ki :/ 


Hayallerimden biri de Şirince'de  kışın şömineli bir pansiyonda 1 gece de olsa konaklamak :) Çok romantik olacağını düşünüyorum :) Burada ne kitap yazılır ama ?



Bu arada Şirince'nin içinde bulunan kilisenin birinde böyle bir çeşme mevcut.Herkes para atıp dilek dilemiş.Vardır ya bizim böyle batıl inanışlarımız ...Bende dayanamadım tuttum bi dilek :)



İşte bizim Şirince gezimiz böyleydi :) Yolunuz bir gün mutlaka bu güzel köye düşer inşallah :)

5 yorum:

  1. şirinceyi çok severim, iyi ki gezmişsiniz, harika fotolar =)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok beğendim Şirince' yi. Kışın çok ıssız ve güzel olur bence. Tam kafa dinlemelik.

    YanıtlaSil
  3. Çok beğenmiştim Şirince'yi. 2 kez gittim, bir kahvaltı yaptık, onun üzerine tanımıyorum mesela. Hala tadı damağımdadır. Gezmek gibisi var mı, elimizde bastonla da olsa gezmeye devam ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ne güzel olmuş :)) ben de planlıyordum Şirince gezisi

    YanıtlaSil
  5. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği ayrıca bir de çekiliş var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil