7 Ağustos 2016 Pazar

GEZİ I Fethiye - Ölüdeniz



Ülkemizin en güzel koylarından biridir Fethiye-Ölüdeniz.Her yıl yerli yabancı bir çok turist Ölüdeniz'e gelir.Gelemeyenlerinde mutlaka görmek istediği bir yerdir diye düşünüyorum.





Ölüdeniz kocaman bir sahile sahip.Araba ile buraya geldiğinizde ilk karşınıza çıkan yer Belçekız plajı.O meşhur fotoğraflarda görülen kısım ise Kumburnu olarak geçer ve bu kısma giriş ücretlidir.Bu noktayı özellikle açıklıyorum ki ilk kez ziyarete gelen pek çok kişi bu durumdan bihaber.Bu yüzden de denize Belçekız plajında girenler hayal kırıklığı yaşayabiliyor.Aman bu noktaya DİKKAT !


Kumburnu'nda denize girmenin keyfi bir başka ...Fakat bu tadı çıkarmak için cebinizden biraz para çıkması lazım :) Bizim ülkede parasız bir iş yürümez çünkü biliyorsunuz.Neyse ki giriş ücreti öyle devasa bir ücret değil Pamukkale gibi :) 
Yetişkin 7 TL
Öğrenci 3 TL


   Şezlong kullanmak isterseniz Şezlong üceti 10 TL Şemsiye ücreti 10 TL şeklinde...İnat edip Kumburnunda denize giricem orda güneşlenicem derseniz şezlonglara ücret vermemek gibi bir lüksünüz olmuyor ne yazıkki.
   Fakat Kumburnuna gelmeden ağaçlık alanlarda mevcut . Bu ücretleri vermeyip havlunuzu bu ağaçlık alanların altına serebilirsiniz :) Denize girmek içinde azcık yürürsünüz ...



Ailem yaklaşık 7 yıldır Fethiye'de yaşadığı için her sene Ölüdeniz'e gelme şansını yakalıyorum.Kesinlikle bir doğa harikası Ölüdeniz.Ormanla iç içe...Denizinin rengi ise birçok denizde karşılaşmayacağınız tonlara sahip..Bu kadar güzelliğe sahip olmasına rağmen bu sene karşılaştığım tablo oldukça üzücüydü.Her sene turist akınına uğrayan Kumburnu'nda bir tane bile turiste rastlamadım ne yazık ki...

   Babadağ'dan paraşütle atlayan turistlerin sayısı da oldukça az...Ben tatile gelmeden ailem bahsediyordu turizm öldü şöyle kötü böyle kötü diye.Abarttıklarını düşünüyordum taa ki gözlerimle görene kadar. Umarım önümüzde ki sene bu durum düzelir...


Birde son olarak eğer aracınız yoksa Fethiye dolmuş duraklarının oradan Ölüdeniz dolmuşlarına binebilirsiniz.
Dolmuş fiyatı da Fethiye Merkez- Ölüdeniz arası 5 TL...Mesafe biraz uzun olduğu için normal bir ücret diyebiliriz.Bir de Ölüdeniz dolmuşlarının yalnızca sezonda para kazandıklarını düşünürsek olabilir :)




8 yorum:

  1. 2 kez gitmiştim, Fethiye'ye, iyi tatiller diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok severim harika bir yer..

    YanıtlaSil
  3. üstüste üç yaz gitmiştik, ama yıllar oldu, özlemişim. çok güzel bir yer.. maalesef turist sayısı gerçekten çok düşük bu sene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah en kısa zamanda tekrar gidebilirsiniz :) Fethiye'de çok büyük değişiklikler oldu görmenizi isterim :)

      Sil
  4. Fotoğraflar çok güzel, rehber niteliği taşıyan bilgiler de öyle. Ülkede gidişat istikrarsız olunca turistlerde bir önyargı oluşması kaçınılmazdı zaten. Umarım bir an önce imajımızı düzeltebiliriz ama zaman alacaktır. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel anlatmışsın Gülşah, Kaş'a kadar gidip Fethiye'ye geçememiştim. Çok aklım kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bunca zamandır Fethiye'deyim bir kaşa gitmek nasip olmadı :) Kısmet :))

      Sil