24 Mayıs 2016 Salı

Kayıp Gül-Serdar Özkan


Kayıp gül kitabını ilk çıktığı yıl okumuştum.Nasıl okumazsınız ki oldukça iddialı bir çıkış " Simyacı ,Küçük Prens ve Martı'yı sevenlerin mutlaka okumaları gereken bir kitap " gibi iddialı cümleler ile çıkış yaptı.
Aradan kaç yıl geçti bilmiyorum tekrar okuyayım bir dedim.Kitap hakkında en ufak birşey kalmamış çünkü aklımda.
Tekrar okudum ve hüsran ! Tamamen şişirilmiş sözler sayesinde çok satan bir kitap . Çünkü Martı'yı lisede okumuştum ve hala aklımdadır konusu..Kayıp Gül iddia edildiği gibi bir kitap olsaydı zaten konusu da unutulmazdı.Hatta soruyorum bu kitabı içinizde hatırlayan ya da çok etkilenen var mı ? Eminim bir elin 10 parmağını geçmez  bu sayı.
Farketmişsinizdir çok kızdım.Neden biliyor musunuz ? İnsanları salak yerine koymaktan başka birşey değil böyle kitaplar.Şişirilmiş sözler ile sür piyasaya azcık fiyatını uygun koy tamamdır!
Kayıp gül kitabının eş değer tutulduğu kitaplar simyacı,martı ve küçük prens! Yok artık ya.Okumayın okutturmayın şişirilmiş sözlere prim vermeyin !

4 yorum:

  1. Kitabı birkaç yıl önce okumuştum . Bunu bitirince yazarın farklı 1-2 kitabını daha okudum. Konularını hatırlıyorum. Dediğiniz gibi fazla abartılan bir kitap. İlk okuduğumda sevmiştim. Sonra diğer kitapları da okuyunca kendisini tekrar ettiğini ve bir önceki kitaba çok fazla dönüşler olduğunu gördüm . Sonuçta fazla söze gerek yok , söze katılıyorum; ))

    YanıtlaSil
  2. vardı bende ama hala okumadım hevesim de kaçtı zaten..

    YanıtlaSil
  3. Benim kitaplıkta var, yarısına bile gelmeden okumayı bıraktım...en başta okurken güzel gibi geldi sonra baydı...

    YanıtlaSil
  4. o kitaptan ben de kalann kısım şu oldu. bazı insanlara kıyafetleri değer katar, bazıları ise kıyafetlere değer katar!
    o da sanırım ilk 5 sayfa içerisindeydi.
    serdar özkanı ben de çok severek okumuştum ama düşününce diğer kitapları da okuduğu kitaplara benzetmek amacıyla yazılmış gibi geliyor..

    YanıtlaSil