25 Nisan 2016 Pazartesi

Adıyaman Kahta'da Eşsiz Lezzet I Neşet'in Yeri


Şimdi değerli blog takipçilerim bu yazı başlığını gördüğünüzde ya ne yapayım ben taa Adıyaman'da üstelik birde Kahta'da Neşet'in yerini diyebilirsiniz tabii ki.
Bana da bundan bi beş sene önce deseler ki sen Adıyaman'da yaşayacaksın güler geçerdim.Bizim ailede şöyle saçma bir geyik dönerdi kendi aramızda "anneee bardak nerde? " Adıyaman'nın sol tarafında! , "Baba ya cüzdanın nerde?" "Adıyaman'ın sol tarafında.Aha işte dediler dediler Adıyaman'ın sol tarafına geldim :D
Neyse sözü fazla uzatmayalım.Adıyaman'ı,Kahta'yı araştıran buralara gelecek olanlara özellikle fikir olsun diye hazırlıyorum bu yazılarımı.Ben buraya gelmeden önce çok araştırma yapmıştım ama ne yazıkki buralar hakkında pek bir görsel bulamamıştım.Hatta Kahta'yı aşağıda ki fotoğraftaki gibi bir yer sanıyordum.Ne korkmuştum gelirken.İşte buraya yolu düşenler böyle bir yer olduğunu düşünmesin buraların diye sizlerle buralar hakkında bilgiler paylaşmak istiyorum :)




Kahta Adıyaman'a 30 km uzaklıkta bir ilçe.Kahta ilçesi hakkında ayrıntılı bilgi veren yazılarımda gelicek fakat öncelikle sizlere Neşet'in yerinden bahsedicem.
Kahta'da Atatürk Barajının bir kolu bulunuyor.Barajın bu kolu ilçe merkezine 3 km kadar uzaklıkta.Neşet'in yeri ise barajın hemen dibinde.
Metin'in yoğun çalışma temposundan dolayı sık sık gelemesekte arada bir kaçamak yapıyoruz buraya.Barajın görüntüsü,doğal güzelliği,kuş cıvıltıları ruhumuzu dinlendiriyor adeta.
Bir de buranın yemekleri var ki sormayın lezzetini..Neşet'in yerinde ki menüde alabalık,sazan balığı ,pide gibi yemeklerde mevcut fakat ben Adana kebabını denemek istedim bu sefer.İnanılmaz lezzetliydi.Tıpkı alabalıklarının lezzeti kadar.


Yemeğin yanında sizin ekstra birşey söylemenize gerek yok ! Onlar sofrayı zaten donatıyorlar.
Burda çiğköfte meşhur olunca sofralardan da eksik olmuyor tabii...



Normalde çoğu yemek yerlerinde salata ortaya gelir.Neşet'in yerinde her kişiye ayrı bir salata tabağı geliyor.


Yemeklerimizi yemiş ve tıka basa doymuşken ikram olarak birde miss gibi yaz meyveleri getirmezler mi bize! Bu da ikramdı ! Bunların haricinde içtiğimiz ikramlık çayı saymıyorum bile! Yani anlayacağınız hizmet on numara.


Biz bunca yemeği yemişken kaç para hesap ödeyerek kalkmışızdır sizce bu masadan ? 
Yalnızca 56 TL ! 
Hem lezzet hem uygun fiyat hem manzara soruyorum size daha ne olsun ?


Sizi Kahta Atatürk barajından gün batımı manzarasıyla başbaşa bırakıyorum :) Bir gün yolunuz düşer de buralar hakkında araştırma yapmak isterseniz gulsahisciler@gmail.com 'a mail atarak merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz :)

6 yorum:

  1. barajın manzarası süperdi, ben kahvaltıya gelmiştim... ama beni en çok etkiliyen tabi ki nemrut dağı ve cendere köprüsü oldu.
    sevgiler...
    soslubadem.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel bir yer fotoğraflar harika:) uygun fiyatlı olmasıda avantajmış :)

    YanıtlaSil
  3. bir kaç sene önce bir gap gezisinde uğramıştık ama bir gece kalabildik tabi fakat Nemrut şahane bir yerdi tabi baraj da öyle yine görebilmeyi isterim yani..

    YanıtlaSil
  4. Vejetaryenlikten mütevellit yemekler değil de manzara dikkatimi çekti; dingin bir güzellik.

    YanıtlaSil
  5. Selam. :) Geçen yıl bende gitmiştim ama bizimkisi piknik yapabileceğimiz serbest alandı sanırım. Özellikle Atatürk Barajı'nın görüntüsü harika! İnsana huzur veriyor, ayrılmak istememiştim oradan. :)

    YanıtlaSil
  6. Türkiye İstanbul,İzmir,Ankara'dan ibaret değil, ne güzellikler keşfedeceksin orada kim bilir :)

    YanıtlaSil