9 Mart 2016 Çarşamba

Alman Pastası Tarifi


1 Mart'ta Burçak'ın doğum günü vardı.Blogumu ve instagramımı takip edenler artık Burçak'ı gayet iyi tanıyorsunuz :) Burçak doktor kontrolü ile diyette olduğu için doğum gününde kremalı pasta gibi bol kalorili yiyecekler yasaktı.O yüzden bizde kalorisi en az olduğunu (bu konuda doktordan bir bilgi almadık) düşündüğümüz Alman pastasını doğum günü pastası yerine tutalım dedik.
Burçak'ta doğum gününde çalıştığı için Alman Pastasını yapmak bana düştü.Ufak bir araştırmadan sonra pratik yapılabilecek bir Alman pastası tarifinde karar kıldık.Hemen Alman pastası tarifime geçiyorum.


Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı şeker

Üzeri için;
Pudra şekeri


3 adet yumurta ve toz şeker güzelce çırpılır.İçerisine yarım su bardağı sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.Son olarak 1 su bardağı un ,1 su bardağı nişasta ve 1 paket kabartma tozu ilave edilip çırpılır.Kek harcımız hazır olur ve 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
Muhallebisi için de tüm malzemeler eklenir ve ocakta karıştırarak pişirilir.
Kekimiz soğuduğunda ortadan ikiye bölünür ve orta kısma hazırlamış olduğumuz muhallebi sürülür.Üzeri kapatılır ve süzgeç yardımı ile üzerine pudra şeker serpilir.

Alman pastasının yapımı oldukça kolay.Misafir menüme kurtarıcı bir ikram olarak ekledim bile :)

Afiyet olsun....




6 yorum:

  1. Nefis görünüyor ellerine sağlık ♥
    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, çok severim. Uzun zamandır da yememiştim, aklıma düştü şimdi :)))

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle harika.. ellerine sağlıkk <3

    YanıtlaSil
  4. Annem hazır olarak hep küçüklerinden alıyordu ayy ama bu nefis gözüküyor :)) ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık tarifi aldım en kısa zamanda deneyeceğim inşallah. :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel eline sağlık canım

    YanıtlaSil