14 Şubat 2016 Pazar

Havuçlu Kek Tarifi



Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 adet havuç







3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri güzelce karıştırıyoruz.Rengi kar beyaza dönmeden malzememizin üzerinde ufak kabarcıklar kalacak kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra içerisine 1 su bardağından biraz az sıvı yağını ve 1 su bardağı sütü ilave ediyoruz.Tekrar bu malzemelerimizi karıştırıyoruz.
Son olarakta 2,5 su bardağı un,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya ilave ediyoruz.İçerisine 2 adet havuç rendeliyoruz.Ben 2 adet rendeledim ama siz isteğinize göre bu sayıyı arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
Son olarak bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz.
Yağlı bir kaba kek harcımızı döküyoruz ve 180 derecelik fırında 30 dakika boyunca pişiriyoruz.Pişirme aşamasında kesinlikle fırını açmamanızı öneririm.Çünkü pişme sırasında fırını açarsanız kekiniz bir süre sonra kabarmayı bırakıp sönecektir.



6 yorum:

  1. çok severim biraz da ceviz atarım içine harika :-))

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok severim, sık yaparım... Afiyet olsun, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. cevizli haline bende bayılıyorumm :)

    YanıtlaSil
  4. Ne de severim, mis gibi de kokar, afiyet bal olsun :)

    YanıtlaSil
  5. paylaşım için teşekkürler seni takipteyim ben de beklerim
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. çok severim havuçlu keki elinize sağlık akşama bi deneyeyim :D

    YanıtlaSil