19 Şubat 2016 Cuma

Ceradolin Su Bazlı Nemlendirici

Son zamanlarda cilt bakımına oldukça önem vermeye başladım.Sanırım bir şeyler yolunda gitmeyip aksilikler yaşamaya başlayınca önem vermeye başlıyorusunuz bazı şeylere.Evet çok değişik bir cümle oldu bu her yere çekilebilir :) Ama durun siz bu cümleyi yorumlamadan ben açıklayayım :)

ceradolin su bazlı nemlendirici
Son zamanlarda cildimde inanılmaz sıkıntılar oluşmaya başlamıştı ve açıkçası bu durum beni oldukça üzüyordu.Düşünsenize yaşınız 26 ve bu yaşınıza kadar görmemiş olduğunuz sivilceleriniz oluşuyor ve cildinizde kötü bir yapılaşma.Bir de bir yandan sivilceler oluşurken bir yandan da kabuk kabuk kuruma...Nasıl endişelenmezsiniz? Sürekli cildim kötü oldu,nasıl düzelecek diye mutsuz mutsuz gezindim ortalıklarda.Diyorum ya bu yaşıma kadar hiç başıma gelmemişti böyle bir olay.

Sürekli çözümler arıyordum nasıl bir ürün kullanmalıyım diye düşünüyordum ama hiç bir ürünü alıp kullanmaya da cesaret edemiyordum.Çünkü şöyle bir durum yaşıyordum.Önce cildimde inanılmaz bir kuruluk.Gerim gerim gerilen bir cilt.Böyle bir durumda ne yaparsınız ? Hemen krem kullanıyordum.Kremi kullandıktan 1 saat sonra ise cildim anında reaksiyon göstermeye başlıyor ve dehşet ağırlık hissi ve yağlılık hissi veriyor.Böyle olduğunda ise bu ağırlığı gidermek için maskeler uyguluyordum.Sonra sil baştan başa dönüyorduk.Durum böyle olunca da sivilce oluşumları kaçınılmaz oluyordu ve öyle böyle bir sivilce değil.Ömrümde başıma gelmeyen yapıda sivilce oluşuyordu suratımda.
Ne yapacağımı şaşırmış durumdaydım.Hatta karaciğerimde bir sıkıntı var diye düşünmeye başlamıştım o sivilceleri görünce.(Daha önce böyle şeyler duymuştum da)

ceradolin nemlendirici losyon hidro


Sürekli su içmeye başladım o da kar etmedi.
Son olarak Denizli'de beyazbegonvil ile kahve molası etkinliğinde sevgili pinkbeautymood Tümay'a bahsettim bu durumdan.O da bana harika bir öneride bulundu.Krem kullan ama bu su bazlı bir krem olsun.Cildinin nem ihtiyacını karşılamaya yönelik bir krem kullanmalısın dedi.Bu kış bu tarz cilt sorunlarının çok yaşandığını kendisininde cildinin inanılmaz şekilde kuruduğunu ve sorunu nemlendirmeye yönelik ürünlerle çözdüğünü söyledi.
Bende Tümay'ın söylediklerine oldukça inandım ve daha önceki etkinliğimde hediye gelen ceradolin su bazlı nemlendirici kremi denedim.
Ceradolin su bazlı nemlendirici kremi cildim kurudukça kullanmaya ve bu krem ile cildimi nemlendirmeye başladım.Önce cildimi bioderma'nın sensibio H2O misel solüsyonu,bioderma atoderm gel douche ile temizledim (itiraf ediyorum duş jeli ile yüzümü temizliyorum,bu konu hakkında yakında bir yazı yayınlıyor olucam ) Sonra da Ceradolin su bazlı krem ile cildimi nemlendirdim.
Ceradolin su bazlı krem yalnızca cilt temizliğinden sonra değil gün içerisinde cildimi gözlemledim kuru bir görünüme sahip oldukça kullandım.Bu da günde yaklaşık 3-4 sefere denk geldi.Fakat bu durum 1 hafta sürdü.1 hafta sonra  cildimin yavaş yavaş kuruluk hissi azalmaya başladı ve bende günde bir sefer kullanmaya başladım.Sizde Ceradolin su bazlı nemlendiriciyi cildinizde kuruluk hissettikçe kullanabilirsiniz.Kullanma miktarınızı ise cildinizi gözlemleyerek kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Kabul ediyorum çok uzun bir yazı oldu.Ama umarım benim gibi bir sorun yaşayan birinin işine yarar bu yazdıklarım ve Tümay gibi bende birilerine çare olabilirim :)

Sizler Ceradolin Su bazlı nemlendiriciyi kullandınız mı ? Yada kullandığınız su bazlı bir nemlendirici var mı? 

8 yorum:

  1. zaman zaman cildim böyle bir şeylere tepki veriyor neden bilmiyorum ama bunu sürüyorum hemen geçiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı dertten sıkıntılıyken kullandım ve bana da oldukça iyi geldi :)

      Sil
  2. bendede çok kuruma oluyor bende bepanthene ile çözdüm sorunumu ;) güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bepanthene i de duydum bu konuda iyi olduğunu söylüyorlar ama henüz deneme fırsatım olmadı :)

      Sil
  3. benim cildimde karma çok sıkıntı oluyor ama ceradolin su bazlı nemlendiriciyi bende kullanayım o zaman karma cilt içindi sanırım.teşekkür ederim ikinize de.

    YanıtlaSil
  4. Yvesrocher su bazlı nemlendiriciyi kullandım nıves ve bepantol de kullandım. Su bazlı en iyisi

    YanıtlaSil
  5. BENİMDE ELLERİM ACAYİP HASSAS.MARKET MARKALARI KULLANDIĞIMDA NASIL BİR ACI VE YANMA HİSSİ OLUYO ANLATAMAM.BENDE BU KONU İÇİN DOKTORA GİTTİM.O DA CERADOLİN VE BİRKAÇ KREM DAHA VERDİ.O KADAR MEMNUNUM Kİ:)

    YanıtlaSil