26 Ocak 2016 Salı

Yolculuk Yaparken Yanınıza Almanız Gereken 10 Eşya


Yolculuk yapacaksınız..Eğer sizde benim gibi yolculuk konusunda pinpirikli bir kişiyseniz yanınıza neler alınması gerektiğini tek tek düşünmelisiniz.Aslında pinpirik değil de keyfine düşkün desek daha doğru olur :)
Gelin yolculukta yanımıza almamız gereken 10 maddaye bir bakalım.






1)Kolonya:Kolonya mı niye dediğinizi duyar gibiyim.Hemen nedenini açıklayım.Kalabalık yolculuk yapıyorsunuz ve kış yolculuğu yapıyorsanız ve bu yolculuk uzunsa otobüse bir süre sonra değişik kokular hakim olacaktır.Bu yüzden çok rahatsız olabilmeniz mümkün.Yanınızdan kolonyayı aman eksik etmeyin..Yoksa yolculuk işkenceye dönüşebilir.
2)Islak Mendil:Mutlaka yanınıza almanızı tavsiye ettiğim bir başka malzeme.Yolculuk hali ...Otobüste ikram edilen içeceği dökebilirsiniz.Elinizi silmek isteyeceğiniz durumlar oluşabilir.Sıcaklayabilirsiniz...Bu gibi etkenleri göz önüne alırsanız kesinlikle ıslak mendil olmazsa olmazınız olmalı.
3) İlaç: Uzun bir yolculuk yapacaksanız yol tutabilir mide bulantısı gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.Bunun için yanınıza doktorunuzun tavsiye edeceği bir mide ilacı alabilirsiniz.Ya da baş ağrısı olabilir.Malum yol uzun ve çeşitli basınç farklarından geçerek yolculuk yapıyorsunuz.Bir yüksek dağların tepesine çıkıp bir düze inebiliyorsunuz yolculuk esnasında.Bu da ister istemez baş ağrısı yaratabilir.Yine doktorunuzun tavsiye edeceği bir ağrı kesici alabilirsiniz yanınıza.
4)Yastık:Ufak boyutlu bir yastık sizin için kurtarıcı olacaktır :) Malum onca saat yolculuk yapacaksınız.Uymanız gerekebilir.Bu yüzden yolculuk için ufak bir yastık almak rahat uyumanızı sağlayabilir.Ben yanıma  http://hediyemucidi.com/ 'un bana daha önce hediye ettiği yumuşacık yastığımı alıcam.


5)Kulaklık: Rahat müzik dinleyebilmek için yanınıza kulaklığınızı almalısınız.Otobüsteki kulaklıklar pek hijyenik olmayabilir bu yüzden film izlemek için bile olsa kendi kulaklığınızı yanınızda bulundurmanız en doğrusu olacaktır.
6)El kremi:Çok zorunlu bir madde değil bu.Fakat gün içerisinde kullanan bir kişiyseniz el kreminizi yanınızdan ayırmamalısınız.
7)Kitap , dergi,gazete:Yolculuğunuzda yanınızda olması gereken ve olmazsa olmaz bir madde bu bence.Yoksa onca yol nasıl geçer ?
8)Not defteri,kalem:Dergi,kitap vs okurken not almak isteyeceğiniz birşeyler olabilir.Bu yüzden yanınızda bu eşyaları bulundurmanız önemli.Bu maddeyi yanlız yolculuğunuzda değil bence her zaman çantanızda bulundurmalısınız.
9)Atıştırmalıklar:Yolculuk esnasında otobüslerde mutlaka ikram bulunabiliyor ve zaman zaman bu ikramlardan servis yapıyorlar.Fakat yolculuğunuz uzunsa ve mola sürelerinin ne kadar olacağını bilmiyorsanız kendinizi garantiye almalısınız.Evden yapabileceğiniz çok fazla kokusu olmayan (Sucuk,salam gibi malzemeler barındırmayan) börek , poaça,kurabiye ,kek vs yapıp yanınıza alabilirsiniz.Kokmaması önemli,kendimizi düşüncez derken çevreyi rahatsız etmenin de bir anlamı yok :)Çok iyi bir kurtarıcı olacaktır eminim.
10) Şarj Aleti:Bu da olmazsa olmaz maddelerden biri.Yeni nesil akıllı telefonların şarj çok çabuk bittiği için yanınızda mutlaka şarj aletinizi bulundurmalısınız.

        Bu maddelerden gereksiz gördüğünüz abarttığımı düşündüğünüz bir nokta var mı ? Sizce bu kadar ince düşünmek gereksiz mi :) Kırmadan eleştirebiliriz bence :)

8 yorum:

  1. Ah şöyle bir başıma gittiğim yok ki hiç. Benim liste = çocukların ihtiyaçları :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir paylaşım olmuş canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok amaçlı bir çantaymış ;)

    YanıtlaSil
  4. Bence hepsi gerekli şeyler
    Çok güzel bir yazı olmuş.teşekkürler;)

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendim yazını her madde doğru valla :)

    YanıtlaSil
  6. Böyle bir çanta bende yapmalıyım galiba tam benlik :)

    YanıtlaSil
  7. hiç abartmamışsın, başka şeyler bile eklenebilir. çantalara bayıldım, herkese lazım.

    YanıtlaSil
  8. ayy evet abartısız lazım bunlar ben de hep taşırım :)

    YanıtlaSil