7 Aralık 2015 Pazartesi

Vanilyalı Kek Tarifi


Bu yazımda sizlere vanilyalı kek yapımında ufak bir sır vereceğim.Ben vanilyalı kekin tadını çok seviyorum.Misafirlerim ise  bu keke hayran kalıp tarifini soruyorlar.Gelin sizlere bu basit ama bir o kadar da tatlı kekin tarifini vereyim.



Malzemelerimiz klasik kek yapımı ile aynı.Buradaki tek fark aşağıdaki fotoğrafta kullandığım vanilin çeşidi. Dr.Oetker'in bu vanilinlerini keşfettiğimden beri vazgeçilmezim oldular.Misafirlerim önce keki yiyor ve hemen "bunun içinde çok hoş birşey var bu nedir?" diye soruyorlar :) Bu da tabii her bayan gibi beni de gururlandırıyor.Ama ben tarif saklamayı hiç sevmem hemen onlarla da paylaşıyorum kekimin sırrını.


Kekimizin yapımına gelince...Önce 1 su bardağı şeker ve 3 yumurtayı havalandırarak çırpıyorum.Bir kekin güzel kabarması için en önemli kısım harcımızı havalandırarak çırpmak unutmayalım! . Ardından içerisine 1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvı yağ,kabartma tozu,gerçek vanilya parçalı Dr.Oetker vanilin ilave edip tekrar havalandırarak çırpıyorum.Son olarak içerisine 2 su bardağı unumu ilave edip tekrar havalandırarak çırpıyorum.
Kek kabımı yağlıyorum ve içerisine harcımı döküyorum.
180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyorum.
NOT:Kekiniz pişme aşamasındayken kesinlikle fırınınızı açmayınız.Bu kekin kabarmasını engeller hatta sönmesine neden olur.







6 yorum:

  1. Vanilya kokusunada aromasınada bayılanlardanım.Ben keklerimde vanilya esansı kullanıyordum hep biraz yoğun oluyordu gerçi.Dr.Oetkerin vanilyasınıda deneyeceğim.
    Tarif içinde teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, vanilya kokusuna bayılıyorum ben de^^

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. Ah ellerine sağlık.. Hemen yarın yapıcam bu keki... Gercek vanilya parcalı vanilini nasıl keşfedemedim, hayret ediyorum kendime.... Yalnız şu havalandırarak çırpmayı anlayamadım :((
    :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım mikseri biraz eğimli bir şekilde kullan .Kullandığın tabağa vs. ye temas etmesin.Yani havadan havadan çırp ama bunu yaparken çevreye sıçramamasına dikkat et:)

      Sil
    2. Tmm çok çok tesekkür ederimmm :))))

      Sil