3 Aralık 2015 Perşembe

DEKORASYON I Çatı Katı Oda Fikirleri



Çatı katı olan evler ülkemizde daha çok yazlık bölgelerde bulunuyor.Ya da şehirlerde ki bazı evlerin çatı katlarındaki daireler bu şekilde oluyor.İçinizden kim böyle odalara sahip ? Dekore etmekte zorlanıyor musunuz ? Gelin sizlere bir kaç tüyo vereyim .




Çatı kısmı eğik olan odaları dekore etmek biraz zor biliyorum.Fakat bu odalara sahip olan insanlar ne kadar da şanslılar.Geceleri gökyüzünü izleyerek uyumak oldukça romantik olsa gerek.
Bu odalar çatıda olmasından dolayı  biraz daha küçük yapıda oluyorlar ve içerisine var olan eşyalarınızı sığdırmak  zor oluyor.Çatı katı odalarını dekore etmek zor ama bir kaç ufak hareketle çok güzel bir oda yaratmanız mümkün.


Çatı katı odalarınızı yerleştirirken yatağınızı çatının eğimli kısmına yerleştirmenizi öneririm.Böylece eğimli olan çatı kısmı değerlenmiş olur ve gezinme alanınızdan çıkar.Bu da başınızı sürekli çarpma sıkıntısından sizi kurtarır.



Mümkünse yatağınızın üstünde bulunacak eğimli kısıma bir cam pencere yaptırmanızı öneririm.Böylece odanız biraz daha ışık alır ve akşamları da gökyüzünü izlemenin zevkini yaşarsınız.


 Çatı katı odaları küçük yapıda oldukları için buralarda yer kaplamayacak şekilde dizayn edilmiş eşyaları tercih etmelisiniz.Örneğin eşyalarınızı koymak için illa büyük bir dolaba ihtiyacınız yok.Giyim mağazalarında sıkça kullanılan ayaklı askılıklardan edinebilirsiniz.Bu askılar hem çok yer kaplamaz hemde bir çok eşyanızı asarak dolap alma sıkıntısından kurtulursunuz.
Asamayacağımız eşyalar var onları ne yapalım dediğinizi duyar gibiyim :) Onlar içinde küçük bir komodin yeterli olacaktır.


Tüm bu anlattıklarıma siz de zevkinizi eklerseniz harika sonuçlar çıkabilir ortaya.


Ben böyle odaları çok severim.Ya siz ? Böyle bir odanız olsun ister miydiniz ?

7 yorum:

  1. Ah bir de çatı kati olan evimiz olsa süper olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ekincim ne güzel olurdu :) Belki yazlık bir evimiz olur böyle :)

      Sil
  2. küçücük mekanları çok modern, çok ferah ve çok huzurlu ortamlara çevirmişler, çok beğendim

    YanıtlaSil
  3. böyle bir çatı arası odam olsun isterdim yani...

    YanıtlaSil
  4. bende beklerim gultasarim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Odaların hepsi çok zevkli dekore edilmiş .

    YanıtlaSil