12 Aralık 2015 Cumartesi

2015-2016 Kış Dekorasyon Moda Rengi "Yanık Turuncu"


2015-2016 Kışında dekorasyonda hangi renklerin moda olduğunu buradaki yazımda söylemiştim.Şimdide bu kışın dekorasyonda moda olan rengi yanık turuncunun evimizdeki kullanım şekilleri hakkında ki önerilerime bir göz atalım.
Yanık turuncu sonbahara en yakışan ve hatta sonbahar ile en çok örtüşen bir renk.Bu yüzdendir ki kış evlerine de en çok yakışan renkler arasındaki yerini alıyor.Ben turuncu tonlarının bir oda içerisinde çok fazla kullanılmasını boğucu ve hatta sıkıcı buluyorum.Tıpkı aşağıda ki görseldeki gibi.Turuncuyu perde ve duvarlarda aynı aynda kullanmak başlı başına bir hata bence.Çünkü çok fazla göz yoruyor ve iç karartıyor.Siz bu hatayı yapmaktan kaçının.



Yanık turuncu rengini detaylarda kullanmak en güzeli bence.Yanık turuncu renkli detayları beyaz,grinin koyu tonları ve koyu kahve renkler ile kombinleyebilirsiniz.Böylece bu soğuk ve sert renklere yanık turuncu rengi ile bir sıcaklık katıp odanıza bütün bir görünüm vermiş olursunuz.


Yastıklar,örtüler,perdeler ,avizeler,abajurlar vb gibi detayları yanık turuncu renginde seçmekte fayda var.Eğer evinizi bu senenin dekorasyon da moda rengi olan yanık turuncu ile dizayn edecekseniz.

6 yorum:

  1. Ben de koyu gri ve kahvetengiyle daha sıcak olduğunu düşünüyorum. Beyazla zaten her şey gidiyor ona yorum bile yapmaya gerek yok. ;)

    YanıtlaSil
  2. En sevdigim renklerdeen birisi, ve kışa gercekten yakışıyor

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel çok severim insanin içini isitan renklerden.

    YanıtlaSil
  4. son iki resimdeki turuncu mavi ve turuncu gri uyumunu çok çok seviyorum. hem sakin hem de elit bir görüntü veriyor bence :) sevgiler
    http://evriminblogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Sözsüz iletişim sözlü iletişimden daha etkili olmaktadır ve tercih ettiğimiz renkler karşı tarafa bir enerji yaymaktadır. Renkler doğru ve yerinde kullanıldığında hem iletişime olumlu etki eder hem de psikolojik açıdan insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

    Turuncu; neşeyi ve hareketi temsil eder. Turuncu rengi tercih eden insanların dışa dönük bir iletişim kurduklarını görebiliriz. Turuncu; dinamik, dikkat çekici, heyecan verici, çarpıcı bir renktir. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandıran bir etkisi vardır. Fast-food restoranlarının kırmızının yanı sıra logolarında ve dekorasyonda turuncu rengi tercih etmelerinin sebebi budur.

    Sosyal iletişimin rengi olduğu ve bir arada olmayı temsil ettiği için takım çalışmalarında çoğunlukla turuncu renkte kıyafetler tercih edilmektedir. Kombinlerinizde turuncu rengi tercih ederseniz; dışa dönük, hareketli ve sosyal ilişkileri kuvvetli olan bir imaj oluşturabilirsiniz.

    Renklerin dili ve iletişime etkisi üzerine yazdığım yeni yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/iletisimde-renklerin-onemi/

    Keyifli okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil