2 Kasım 2015 Pazartesi

Yemek Tarifleri I Profiterol Tarifi


Kağıtları kalemleri hazırlayın bayanlar ağzınıza layık bir tarifi paylaşıcam sizlerle.

Profiterol Malzemeleri
(Hamuru İçin)
1/4 Margarin
1 Bardak Un
3 Yumurta
1 Bardak Su


 (Kreması İçin)
2,5 Bardak Süt
3 Kaşık Un
1,5 Çay Bardağı Şeker
1 Yumurta 
1 Paket Vanilya

(Çikolata Sosu İçin)
1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Şeker
1 Kaşık Yağ
2 Yemek Kaşığı Kakao

1/4 margarini 1 Bardak suyun içerisinde eritiyoruz.İçerisine 1 bardak unu ekliyoruz ve bu sırada güzelce karıştırıyoruz.Biraz piştikten sonra hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz.Hamurumuz soğuduktan sonra içerisine sıra sıra 3 yumurtayı kırıyoruz.İlk yumurtamızı kırıp güzelce hamurumuza yedirdikten sonra 2.yi kırıyoruz.Bu şekilde yumurtaları sıra sıra kırıp hamura yedirmemiz önemli!
Hamurumuz bu şekilde hazır olduktan sonra  tepsimize yağlı kağıdımızı koyuyoruz ve üzerine hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar halinde diziyoruz.Daha sonra 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Kreması için ; 2,5 su bardağı süt,3 kaşık un, 1,5 çay bardağı şeker,1 tane yumurtayı karıştıra karıştıra pişiriyoruz.Kremamız piştikten sonra 1 paket vanilyayı karışımımıza ilave ediyoruz.

Çikolata sosu için; 1 su bardağı süt,2 su bardağı şeker,1 kaşık sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı kakoyu karıştıra karıştıra pişiriyoruz.

Tüm bu malzemelerimiz hazır olunca hamur bezelerimizi ortadan deliyoruz ve içerisine kremamızı ekliyoruz.Üzerine de çikolata sosumuzu ekliyoruz.

Afiyet olsun :)

4 yorum:

  1. Profiterol en sevdiğim tatlılardan birisi, ben genellikle DR.Oetkerin kutularını alıp yapıyorum, ama bu tarifi de deniyicem, çook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. dr oetkerin hazır profiterol pasta serisi çıkmış hiç uğraşmadan hazır karışımlarla yapıyorsunuz bence bi deneyin derim yoksa bayağı yorucu bi tatlı :) ama çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok haklısın çok yorucu bir tatlı :/ Dr oetkerın da tadı Güzelse bundan sonra hep onunla yaparım ki :)

      Sil
  3. çok sevdiğim bir tatlıdır bu akşam deneyeceğim umarım tuttururum kıvamını ; seni takibe aldım canım bana da beklerim ;

    YanıtlaSil