23 Ekim 2015 Cuma

Aşure Nasıl Yapılır ? / Aşure Tarifi

Muharrem ayının 10.günü yapılan aşure gününe gelmiş bulunmaktayız.Evet o gün bugün :) Sizler özlediniz mi bilmem ama ben aşureyi çookk özledim :) Aşure yapmak isteyen varsa ve bilmiyorsanız gelin aşure tarifimi sizlerle paylaşayım :)




MALZEMELER
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasülye
2 su bardağı şeker
200 gr kayısı kurusu
200 gr ceviz
200 gr incir kurusu
200 gr kuru üzüm
tarçın
hindistan cevizi

Nohut,buğday ve fasülyeyi geceden suda bekletelim.(Kaynar suda bir kaç saat bekletebilirsinizde)
Buğday,nohut ve fasülyeyi ayrı tencerelerde 20-30 dk arası haşlayalım.Haşladığımız suları süzelim ve tüm malzemeleri bir tencereye alalım.Kayısı kurusunu ,incir kurusunu küçük küçük doğrayalım.(Ben üzümü de küçük küçük doğruyorum) Doğradığımız bu malzemeleri ,kırılmış cevizi ,şekeri ve bir miktar tarçını aşurenin içerisine ilave edelim.İçerisine malzemelerin üstünü 4 parmak geçecek şekilde su koyarak tüm malzemelerimizi bir arada kaynatalım.Kaynatırken arada karıştıralım.Bu işlem sırasında yanımızda kaynar su bulunduralım.Gerektiğinde aşurenin içerisine ilave edelim.
Aşuremizin malzemeleri pişince aşuremizi tabaklara bölüştürelim.Aşure soğuduğunda üzerini süsleyebiliriz.Ben süslerken kuru üzüm,hindistan cevizi ve ceviz kullandım.Siz isteğinize göre süsleyebilirsiniz.

   AFİYET OLSUN....






5 yorum:

  1. ellerinize sağlık bende bugün aşure yaptım tariflerimiz benzer gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sizinde elinize sağlıkk :)

      Sil
  2. Harika gözüküyor :) Öğrenci yurdunda kaldığımdan aşüre yapamıyorum biz de arkadaşlarla meydan meydan dolaşıp aşure hayrı yapan yerler aradık :) Neyse ki günün sonunda bulduk da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel ki bulmussunuz :) adiyamana yakınsan gel bizde var hala :)

      Sil
    2. Ay ne güzel ki bulmussunuz :) adiyamana yakınsan gel bizde var hala :)

      Sil