21 Ocak 2015 Çarşamba

Mahlepli Pastahane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Pastahanelerde satılan bu kurabiyeyi bildiniz mi ? İşte ben bu kurabiyelere bayılıyorum.Hep tarifini merak etmiştim ve içine katılan gizli bir madde olduğu için böyle olduğunu sanmıştım .Taaa ki sevgili görümcem ben kör cahili mahleple tanıştırana kadar.Kınamayın lütfen :))) Çok ayıppp :)))

Neyse çok uzatmadan hemen tarife geçiyorum.


Malzemeler


1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 paket margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Bir kaç damla limon suyu
Un
1 talı kaşığı tuz
Çörek otu,susam

Yapılışı

Mahlep,sıvı yağ,limon suyu,kabartma tozu,tuz,oda sıcaklığında erimiş margarin ve yumurtanın akını un ile güzel bir şekilde yoğuruyoruz.
İstediğimiz şekli verdikten sonra 1 yumurtadan kalan yumurtanın sarısını kurabiyelerimizin üzerine sürüyoruz ve çörek otu susam ekeliyoruz üzerlerine.
180 derecelik fırında 35 dk kadar pişiriyoruz.
İşte bu kadar :)
Püf noktası ne mi tabii ki de mahlep:))
Mahlep katmazsanız aynı sonuca ulaşamazsınız.

1 yorum:

  1. En az bir on bes yil olmustur yapmiyali.. Herkeslerde cok begenirdi aslinda.Simdi düsündümde ,bizimkilere yapsam .Margarin yerine tereyagi koysam,yarim ölcü yapsam iyi olur..

    Bu hafta No Junk Food Challenger yapiyorum,hafta pisireyim.Cayin yanina iyi gider :) Ellerinize saglik,Cook güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil