19 Ağustos 2014 Salı

BLOG YAZMANIN SIRLARI-Bloga Font Nasıl Eklenir?

        Sizde benim gibi blogunuza emek veriyorsanız ve her gün gelişmesi için çabalıyorsanız bu yazıma kulak verin derim.
      Blog işi uzun ve sabır gerektiren bir iş.Son günlerde blogumu yeni açtım geliştirmek için neler yapmalıyım gibi sorular almaya başladım.Bana kalırsa blogger her zaman öğrencidir.Sürekli öğrenip kendini geliştirmek zorundadır.Bende blogumu açtığımda sizler gibi sorular soruyordum.Artık sormuyorum mu sanıyorsunuz ? Yalan söylemeye ne gerek var.Her zaman soruyorum :)) Çünkü kendimi geliştirmeliyim.
     Sizlerden gelen sorular üzerine bildiğim konularda ipuçları yazmaya karar verdim.
Bu yazımda Blog Fontlarından bahsedicem.Eminim sizlerin çok işine yarayacak.
   
bloga font ekleme-nasıl font eklerim
Resim yazısı ekle
Font NEDİR?

Font: Şu anda okuduğunuz yazının şekilli olmasıdır desek.Açıklayıcı olmayabilir.
En iyisi ben sizlere görsellerle anlatayım.


İşte aşağıda ki resimde yer alan yazıların hepsi farklı fontlarla yazıldı.Bu şekilde yazılarınızın farklı karakterlerde yazılmasıdır FONT .
                            PEKİ NASIL FARKLI FONTLARLA YAZARIZ?
yazı fontları-font nedir

Öncelikle ben fontlarımı dafont'tan indiriyorum.
Sizde bu linkten sevdiğiniz karakterde FONT'lar indirebilirsiniz.

Daha sonra indirdiğimiz Fontları
YEREL DİSK (C:) yada (D:) /Windows/ Font
Yolunu takip ederek Fontlarımızın olduğu klasöre geliyoruz.



Siz beğenip indirdiğiniz fontları buraya kopyala yapıştır yöntemi ile yapıştırın.İşte bu kadar kolay.Arıtk sevdiğiniz tarzda yazılar,görseller oluşturabilirsiniz.



Hadi bakalım kolay gelsin sizlere.Sorularınız olursa sormaktan sakın çekinmeyin.Elimden geldiğince yardımcı olurum ben Beyazbegonvilciler :))))

12 yorum:

  1. canım çok bilgilendirici olmuş ellerine sağlık tatlım bişi soracaktım aslında ben bu blog başlıklarını şekilli şekilli tasarlıyorlar ya ben nasıl yapıyorlar merak ediyorum hangi programı indiriyoruz mesela onun hakkında da bir bilgin varsa acaba yayın yapabilirmisin tatlım :) şimdidedn teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canimmm bahsettigin baslik yazi basligi ise fontlarini yukleyip sablon tasarimindan kayit basligi kismindan istedigin fontu secebilirsin.

      Sil
  2. teşekkürler beyaz begonvil. her zamanki gibi süpersin :)

    YanıtlaSil
  3. Valla bende türlü FONT var ama blogger da kullanamıyorum :( neden bilmiyorum fontlar görünmüyor blogger da

    YanıtlaSil
  4. Cnm su anda bende bilgisayarimdan yorum yazamiyorum ama tabletten girdigimde yorum yazabiliyorum.Belki seninde benim gibi bilgisayardan kaynaklanan bir sorunun vardir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam tablet dediniz daldım hemen. tabletle blog yazarken zorlanmıyormusunuz. ben çok zorluk yaşıyorum resim yüklemek, link almak,etiket yazmak vs, ama en önemlisi yayın yazdığım sayfa yukarı yada aşağı kaymıyor. sizde de aynı sorunlar oluyor mu.

      Sil
    2. Evet canim tabletten cok zor. Blog yazilarimi bilgisayardan yaziyorum.Orda bir sikinti var su ara o yuzden yorum yapamiyorum.Bende ondan sadece yorumlari tabletten yapiyorum:-)

      Sil
  5. merhaba beyaz begonvil, bloğunu takip listeme ekledim. Seni de kendi bloğuma beklerim. http://bilgicellim.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  6. Blogu geliştirmek için merak ettiğimiz bir çok konuda gerçekten çok faydalı bilgiler veriyosunuz. Sonuçta herkes bir uzmandan destek alamayabiliyor. Çok teşekkürler :)
    Emeginize sağlık, Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim blog yazmaya ilk basladigim zaman bircok konuda zorlaniyordum.Bu yuzden benim gibi zorlananlara yardimci olmayi istiyorum :-) Elimden geldigince iste:-)

      Sil