6 Haziran 2014 Cuma

Butik sabun malzemeleri nereden alınır?


























Daha önce burada ki yazımda butik sabun yapımı hakkında yüzeysel bilgilere yer vermiştim.Yazımın yararlı
olmaya başladığını görüyorum ve sizler için daha ayrıntılı bilgilere yer vermek istiyorum.

  Öncelikle ben malzemelerimi http://www.tatlidilimler.com/ adresinden getirtiyordum.Daha uygun yerler var mı ne yazık ki bu konuda bir bilgim yok.Ürünlerinden ise gayet memnun kaldım.Siparişleriniz aynı gün içinde kargoya veriliyor ve önceki yazımda da bahsetmiştim 50 tl üzeri kargo ücretsiz geliyor.Sahibi justine hanım ise olukça ilgili.Facebook sayfalarında TIKTIK kendisine merak ettiğiniz soruları sorabiliyorsunuz ve hiç sıkılmadan yardımcı olmaya çalışıyor.Aynı zamanda facebook sayfalarını beğendiğinizde indirim kodu var ve alışverişiniz üzerinden bu kod sayesinde %10 indirim kazanıyorsunuz.Hammadde ihtiyacınızı rahatlıkla bu siteden karşılayabilirsiniz.
  Silikon kalıplar için de silikonkalıpevi'nden temin edebilirsiniz.Blogunda fiyat almak istediğinizi ve mail adresinizi yazarsanız size fiyatlar hakkında bilgi veren bir mail atıyorÇiğdem hanım ürünleri havale yöntemi ile gönderiyor..Eğer havale yöntemini tercih etmiyorsanız gittti gidiyor'dan da silikon kalıp alabilirsiniz.
  Sprey şişesi gibi aparat kullanımını açıkcası ben eski bi vücut spreyim vardı onun şişesini kullanmıştım.Sizde eski bir sprey şişesine bu şekilde sahipseniz içerisine kolonya koyarak kullanabilirsiniz.Ama eğer yoksa böyle bir şişeniz aparatlara da tatlı dilimlerden ulaşabilirsiniz.

Ben sabun yaparken içerisine sıvı boya eklerken eczaneden şırınga almıştım ve onu kullanmıştım Sizde şırınga kullanabilirsiniz.Kaşık filan sıvı boyaların kullanımında zor olur.Fakat toz boyalarda kullanabilirsiniz.
   Süsleme malzemelerini de internet üzerinden almamıştım.Deniz'li de kutusunu bulmak çok zor olduğu için tül kullanmıştım ve Bayramyeri'nde ki hobi malzemeleri satan dükkanlardan almıştım.İzmir,Ankara,İstanbul gibi büyükşehirlerde kutularını bulmak çok daha kolay olur.O yüzden kargo ücreti ile uğraşmayıp hobi malzemeleri satan yerlere bakabilirsiniz yada ambalajcılara.Bu arada kutunun ismi asetat kutu diye geçiyor.Eğer daha küçük şehirlerdeyseniz kutuyu netten alabilirsiniz.Fakat hangi sitede daha uygun olduğunu bilmiyorum farklı farklı sitelerde araltırın ve en uygun fiyat hangisiyse oradan alın.



40 yorum:

  1. canım harika bilgiler çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. gülşahcım geçenlerde nerede yaşadığını merak edip şöyle kısaca göz gezdirmiştim,şimdi denizlide olduğunu görünce bi sevindim :)) ben de girmek istiyorum bu sabun işine ama ah vakit zalim vakit :(

    YanıtlaSil
  3. Yoksa sen de mi denizlide oturuyosun tatlimm :)) hobi amacli yapabilirsin canim o kadar vaktini almaz :)

    YanıtlaSil
  4. Bende evde sabun yapıp satmak istiyorum ama hiç birbilgim yok malzemeleri pahalımı ucuzmu çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu konuyla ilgili yeni bir yazi hazirliyor olucak.Takipte kalabilirsiniz bu konuyla ilgili sorularinizun cevabi olacak.

      Sil
    2. http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/2014/06/silikon-kalplar-cok-ucuza-alabilirsiniz.html birde kaliplar ile ilgili cevabi bu linkte bulabilirsin.

      Sil
  5. Merhaba bende sabun yapmak istiyorum 2sorum olucakti size.ilk olarak renklendirici olarak gida boyasimi kullaniyorsunuz yada baska bisey mi? Ikinci olarak kokulari nerden temin edebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim gida boyasi degil sabunlar icin olan boyalar varhttp://beyazbegonvil.blogspot.com/2014/06/butik-sabunlara-renk-verme.html buradki yazima bakabilirsin boyalar ile ilgili aciklama yapmistim.birde yeni bir yazi hazirliyacagim sabunlar ile ilgili nereden alinmali daha ucuz nasil olur diye takipte kalirsan sorularina cevap bulabilirin.yine takildigin bir nokta oldugunda cevaplarim :-)

      Sil
    2. Merhabalar size bi sorum olcakti denizlibayramyerinde hobi mlzemeleri satan dukkanlar nerde

      Sil
    3. Cami altında bulabilirsiniz orada pasaj filan var İnci tuhafiye fidye sorarsanız gösterirler :) Birde çınarda çetin tuhafiye var oradan da malzemeler bulabilirsiniz.

      Sil
  6. Merhabalar;

    Eşimde bunu yapmak istiyor. Kalıpları ve malzemeleri nereden bulabilirim. Birde yapımıyla ilgili eğitim veren bir kitapçık varmı. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. silikon kalıp çıkartmak isteyenler için elimde silikon malzemeler bulunmakta. Evinizde istediğiniz figürün kalıbını çıkartabilirsiniz. Mum kalıbı , sabun kalıbı , alçı heykel kalıbı. Kalıp kullanırken yumuşak bir madde olduğundan ürettiğiniz ürün rahatça kalıptan çıkacaktır. Her düşük miktarlarda da yardımcı olurum 0554 828 20 31

    YanıtlaSil
  8. herkese mrb silikon kalıp kokulu sabun polyester mazemeleri kalıpları neler arzu ederseniz biz burdayız siitemize bekleriz :))))
    http://www.goldhobi.com/tr

    YanıtlaSil
  9. Merhaba yazınızı sakin sakin okurken birden denizli okudum nee denizli mi dedim ...bende denizli de oturuyorum bir izmirli olarak :( kokulu taşlar yapmaya hazırlanıyorum sıkıntıdan bunaltıdan denizlideeen evde bebeğimle kapanıp kalmaktan ve tabiki el işi olan tüm işleri yapmayı sevdiğim için:) takibinizdeyim kolay gelsin...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende izmirli olup denizlide oturanlardanim :-). Bnde sizi takibe aldim hemenn :-)

      Sil
  10. şans kısmet böyleymiş izmir kürkçü dükkanıdır döner dolaşır geri gidilir inşallahhh :)

    YanıtlaSil

  11. Yazdığınız bu bilgilendirmeler için çok teşekkürler. Buypasa.com ‘dan bu ürünleri çok uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  12. Yazıda verilen site çok pahalı ben instagran kokulusabundeposu adresinden aldım cok ucuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii olabilir.Benimle iletişime geçip sitenin fiyatlarından bahsederseniz uygunluğunu paylaşabilirim burada..Ama başka siteleri kötülemekte hoş birşey değil.

      Sil
  13. Merhaba. Bu kanatlı bebekleri sonradan mi birlestiriyorsunuz ben yegenim için yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben birleştirmeden kullanmıştım :) birleştirmeden de kullanabilirsiniz.Kese veya kutu içine konulduğunda herhangi bir sıkıntı olmaz.

      Sil
  14. Mrb beyazbehonvil ben de dwnizlideyim sabun isi yapmak istiyorum bana yarfimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi konuda yardım almak istiyorsunuz ? Sorularınızı facebook beyazbegonvil sayfasına mesaj atarak sorabilirsiniz.:)

      Sil
  15. Merhaba ben istanbuldan sabun malzemelrini nerden bulabilirim istanbulda varmi satan yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Denizlide yaşıyorum fatma hanım.Kendim de malzemeleri hep internet üzerinden almıştım.O yüzden pek bir bilgim yok ne yazıkki yardımcı olamıyorum size.

      Sil
  16. Merhabalar sadece sabun isiylemi ugrasiyorsunuz yoksa mum flan varmi mum sabun yapmak istyorum malzemelri nerden bulabilirm. istanbul

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazıkki mum işi ile uğraşmıyorum.O yüzden pek bir bilgim de yok açıkcası :/

      Sil
  17. Bursa'da merkez tarafında satan yerler varmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İl il nerelerde satılıyor bilemiyorum ne yazıkki.Daha çok internet üzerinden alışveriş yapmıştım ben.facebookta özlem kokulu taş sabun hesabından da bu tarz malzemeler satılıyor diye biliyorum.Bİr oraya bakın isterseniz :)

      Sil
  18. arkadaşlar ankara demetevlerde sesil pastacılık diye biryer var kokulu sabun,kokulu taş ,silikon kalıpları satıyorlar çeşit çeşit 500 farklı silikon kalıp vardı, nasıl yapılacağını bilmiyordum saolsunlar özel olarak ilgilendiler nasıl yapılacağını en ince ayrıntısına kadar uygulamalı olarak anlatıp gösterdiler. Ayrıca fiyatlarıda suluhana göre çok çok uygun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirici yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Bilgilendirici yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
    3. Ben İstanbuldan Ankaraya yeni geldim 5 yıldır butik sabun yapan birisi olarak sesildeki çeşiti istanbulda bile görmemiştim silikonları gerçekten çok kaliteli cesil marka ayrıca çok ilgililer sattıkları ürünün arkasında duruyorlar sattım bitti yapmıyorlar...

      Sil
  19. www.ipekhobi.com tavsiye ederim kalitelidir

    YanıtlaSil
  20. Tanıtım fiyatımızdan uygun hazır ürünler sipariş vermek isterseniz sayfamıza bekleriz.
    https://www.facebook.com/HayalDunyasi-932177573531456/

    YanıtlaSil
  21. www.hammaddedunyasi.com tavsiye ederim uygun fiyatlara hediyelik sabun malzemeleri var. gayet uygun

    YanıtlaSil
  22. sabun bazını aktarda bulabılır mıyım ya da nerede bulabılıırım

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,

    Sıvı sabunluk seti yapmak istiyorum bende, nerden nasıl bulabilirim, yada nerden temin edebilirim ?

    Fikir verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten hammaddeler.com dan alabilirsiniz malzemelerinizi set için sepetleri sabun bazı esans sabun boyası süsleme malzemeleri bulunuyor. Fiyatları uygundur .

      Sil