6 Ocak 2018 Cumartesi

Süt Reçeli Tarifi


Süt Reçeli Nasıl Yapılır ? Daha önce süt reçeli olduğunu duymuş muydunuz ? Ben bir sitede satıldığını görene kadar daha önce süt reçeli olduğunu hiç duymamıştım.Merak edip bir araştırdım ki sütünde reçelini yapmışlar.Evimde de açık inek sütü varken denemek ve ortaya çıkan sonucu da sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler
1 litre süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker

Bu üç parçadan oluşuyor tarifimiz.Ben ilk defa yapacağım için göz kararı bir ölçü ile yaptım.Bu reçeli yapmak biraz uğraştırıcı.Pişme süresi tam 1 saat.Önce süte şekerimizi katıyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.Ardından kabartma tozumuzu ilave ediyoruz ve asıl dert bundan sonra başlıyor.İçerisinde kabartma tozu olduğu için başından bir türlü ayrılamıyorsunuz sürekli karıştırmanız gerekiyor yoksa hemen kabarıp taşıyor.Siz karıştırarak taşmasını önlüyorsunuz. Bu tarifin püf noktası bu devamlı karıştırmak.1 saat sonuna koyu renkli karamelize bir reçel çıkıyor ortaya.Reçel soğudukça tam kıvamına geliyor.Lezzeti de oldukça güzel.Özellikle pancake ile çok uyumlu bir tadı var.Değişik lezzetler arıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

10 yorum:

  1. Ben hıc duymamıstım. Ilk defa duydum 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bende :) Yapılışı çok uğraştırıyor :)

      Sil
  2. elinize sağlık ilk defa gördüm :D

    YanıtlaSil
  3. herhangi bir marka süt olur değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım olur cnm :) Ben hazır süt kullanmadım ama hazır süt ile de olduğunu duydum

      Sil
  4. Süt reçelini çok duyuyorum ama bir türlü yapmak nasip olmadı.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil