8 Eylül 2017 Cuma

Dekorasyon I Yazlık Ev Dekorasyonu


Ailem Fethiye'de yaşadığı için her yaz mutlaka Fethiye'ye giderim.Bu yıl gittiğimde komşumuz Nil teyzenin evini fotoğraflamadan dönmedim ..Öyle fresh bir evi var ki eve girer girmez içiniz açılıyor.Bu güzel evi sizlere göstermeden geçmek istemedim.

Evde deniz kabuğu ,baykuş,fil,kelebek,kuş gibi figürlerden oluşan bir çok obje mevcut.Bu objelerin bazıları Nil teyzenin el emeği.
Yapımı oldukça basit fakat yazlık bir mekanı bütünleyen bu objeler en çok dikkatimi çeken nokta oldu.Bu objeleri yaparkende genelde deniz kabuklarından faydalanmış.Yukarıda ki deniz kabuklu duvar süsü ve hemen altta bulunan fotoğraftaki mumluklar Nil teyzenin emeği.


Yine duvarda bulunan fil şeklinde keçeden yapılma duvar süsü de Nil teyzenin elinden çıkma.


Evdeki ana zemini oluşturan mobilyalara beyaz renk hakim.Koltukları siyah beyaz kırlentler ile renklendirmiş.Duvardaki tablo ve halının uyumu da ayrı bir bütünleyici olmuş..


Tekzen'den aldığı sehpalardan da bahsetmeden geçmek istemedim.Hem sade hemde modern görünüme sahip bu metal sehpaların tanesini 35 tl'ye almış ..Çok uygun değil mi ?


Evi amerikan mutfak şeklinde olduğu için oturma odası biraz küçük kalmış.Nil teyzede kendine daha fazla kullanım alanı açmak için balkonunu oturma odasına dahil ettirmiş.Bu alanı da yemek masası koyarak değerlendirmiş.Evin bu kısmını da English home'dan aldığı perdeler ile bölmüş.


Balkon kısmında bulunan mobilyaları ise yine siyah &beyaz renklerinde örtüler ile bütünlemiş.







İşte yazlık bir evde ferah bir hava..Emeklilik hayalimde de böyle bir ev var ..Sizde ufak dokunuşlar ile yaşadığınız alanı sıcacık bir yuva haline getirebilirsiniz..

6 yorum:

  1. Tam bir Pinterest Evi çek çek koy 😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle eve girince insanın içi açılıyor.

      Sil
  2. ne kadar güzel bir eviniz var:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel detaylar, bende çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  4. Minimalist biri olarak objeler dışındaki sadeligi çok sevdim. Güle güle otursunlar.

    YanıtlaSil