20 Aralık 2016 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Kıbrıs tatlısı için Malzemeler
Keki için;
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 pkt kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 pkt vanilya
Kreması için;
1 litre süt
1 pkt vanilya
1 su bardağı nişasta 
1 pkt krem şanti
Yapımı
Önce kek malzemelerini bir kapta çırpıp 30 dakika 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Kekimiz pişerken şerbetimizi yapıyoruz.Kek sıcak şerbet soğuk olucak! Şerbeti sıcak kekimizin üzerine döküyoruz.Kekin heryeri şerbet alsın diye ben çatal yardımı ile kekin üzerinde delikler açtım.Sizde öyle yapabilirsiniz.
Kremamızı da 1 litre süt 1 pkt vanilya ve 1 su bardağı nişastayı muhallebi kıvamında pişiriyoruz.Kremamız sıcakken içerisinde toz krem şantiyi ekliyoruz.Kremamızın kalıp gibi durmasını bu sağlıyor burası önemli !
Son olarak ceviz yada hindistan cevizi kullanarak sunumumuzu hazırlıyoruz.



5 yorum:

  1. Kıbrıs tatlısına ben bayılırım. Ellerine sağlık senin tatlında cok iştah açıcı gözüküyor. ;)sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık :) kalkıp yapasım geldi :)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık. sevdiğim bir tatlı benim de :)

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor, ben de deneyeceğim inşallah ^^

    YanıtlaSil
  5. daha önce de duymuştum ama hiç denemedim,tarifini mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil