11 Ağustos 2016 Perşembe

Gezi I Denizli-Pamukkale Travertenleri


Denizli'de olupta Pamukkale Travertenlerini görmemek olmaz değil mi? Geçen sene ki Pamukkale gezimizden bir paylaşımım olucak bu seferki gezi yazım.Epey geç oldu kabul ediyorum.Fakat ne yazık ki bu fotoğraflarımı yeni bulabildim.


Denizli'ye yolunuz düştüğünde kesinlikle gezmeniz gereken bir yer Pamukkale.Pamukkale travertenlerinin yanı sıra ,Pamukkale içerisinde yer alan Antik havuza girmenizi şiddetle tavsiye ederim.Antik Havuzun şifalı suyu kalp hastalığı,damar sertliği,romatizma,..gibi birçok hastalığa iyi gelmekte.Aynı zamanda sıcak suyu vücudunuzu rahatlatmakta.


Pamukkale'yi gezmek oldukça güzel oldu bizim için.Fakat böylesine güzel bir yerin içerisini gezmek için giriş ücreti oldukça pahalı.Pamukkale travertenlerine girerken kişi başı 35 tl gibi bir ücret ödüyorsunuz.Üstelik travertenlerin içinde bulunan Antik Havuza girmek için tekrar ekstra bir ücret ödüyorsunuz.Bu güzel yeri gezmeye ailecek geldiyseniz de sağlam bir bütçe ayırmanız gerekiyor.Bu yüzden de çoğu aile burayı ziyarete geldiğinde bu fiyatlarla karşılaşınca Pamukkale'nin içine girmek yerine yalnızca aşağıdan izlemeyi tercih ediyor.Biz özel konuk olarak gezebilme şansını elde ettiğimiz için bu ücretleri ödemedik.Fakat bu fiyatların oldukça fazla olduğunu düşünüyorum.



Pamukkale travertenlerine akşam üzeri gitmenizi tavsiye ederim.Gündüz oldukça sıcak oluyor bu bölge çünkü.Birde akşam güneşin batışını izlemek ayrı bir zevk olucaktır sizin için. 



Bizim Pamukkale gezimiz böyle gerçekleşti.Pamukkale'ye yolunuz düştü mü hiç? Gezebilme fırsatı bulduysanız fiyatlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

6 yorum:

  1. çok güzel muhteşem bir yer..

    YanıtlaSil
  2. Izmir´li olup orda dogup büyüyüp Pamukkale´ye bir kere bile gitmemis olmam benim ayibim biliyorum, sustum :/

    YanıtlaSil
  3. Pamukkale'yi de bitirmişler. Travertenlere dönüşümlü su veriyorlar. Eskiden takvim sayfalarını süsleyen bembeyaz fotoğrafları olurdu artık eser kalmadı, ne acı.

    YanıtlaSil
  4. Yıllar önce gitmiştim. Çok güzel ve orjinal bir yer. O zaman travertenlere su verilmesi ile ilgili bir problem vardı. Umarım halletmişlerdir.

    YanıtlaSil
  5. Sadece travertenler degil tabi gorulmesi gereken, iceride bir tarih kocaman bir sehir yatiyor ve tabiki muzeler mevcut. Ama bana orada en pahali gelen şey su idi , hatta adamlara kizdim, bu ne ya kendi ulkemde suyu neden bu kadar pahali içiyorum, ayip sizin yaptiginiz dedim :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel ama oldukça pahalı 😔

    YanıtlaSil