10 Mart 2016 Perşembe

Pamuk İpliğinden Hayaller_ Marie Bostwick


       Hobilere meraklı olan bayanların hemen dikkatini çeken bir kitaptan bahsedicem sizlere.Arkadya yayınlarından çıkan Pamuk İpliğinden Hayaller... Bu kitap klasik bir Debbie Macomber kitabını andırıyor.."Bir yumak mutluluk" tadında..Fakat Debbie Macomber'ın akıcılığı sanıyorum bu kitapta yok.Ya da bana mı öyle geldi?

      Kitabı okurken klasik bir konu örgüsü görüyorsunuz.Göğüs kanserine yakalanmış ve aldatılmış bir kadın.Hayatını sil baştan kurmak için küçük bir kasabaya yerleşir ve orada kırkyama üzerine bir dükkan açar.Mahalle insanı sevecendir.Zamanla dostluklar kurar kahramanımız falan filan şeklinde ilerleyen bir kitap.Fakat kitabımız adının hakkını sonuna kadar veriyor.Çünkü tüm bu anlattıklarım hayal değil de nedir ?Tamam tamam çok katı oldum kabul ediyorum.Siz en iyisi Kitabın tanıtım bültenini okuyun ve kitabı okuyup okumamaya öyle karar verin :)


En fazla hasar görmüş, parçalanmış bir kalpte bile yeşermeyi bekleyen bir umut vardır daima... Hayat dediğimiz bu inişli çıkışlı yolculukta, düştüğümüzde bizi elimizden tutacak melekler bulunur. Bu melekler, kâh birlikte güldüğümüz kâh birlikte ağladığımız dostlarımızdır. Umut kapısını birlikte aralayan dört kadın...

Evelyn Dixon'ın tek hayali, yaşamın sahteliğinden sıyrıldığı bir yerde kendine yeni bir yol çizmek ve yapmayı çok sevdiği kırkyama işi üzerine bir dükkân açmaktır. Başlangıçlar her zaman zordur ama bu başlangıçlar yeni dostluklarla anlam kazanır. İşte tam bu noktada Evelyn'in karşısına, taşındığı kasabanın ileri gelenlerinden Abigail Burgess, annesinin ölümünden dolayı teyzesi Abigail'ı suçlayan Liza ve kendini kariyer yapmaya odaklayan Margot çıkar. 

Adeta bir kırkyama gibi eğri büğrü hayat kumaşını birleştirecek olan bu dört kadın, kendini keşfetmekle kalmayıp Pamuk İpliğinden Hayaller işleyecektir. 

"Oldukça yetenekli bir yazar... Yükselişini izlemeye hazır olun!"
-Debbie Macomber-
(Tanıtım Bülteninden)
http://www.dr.com.tr/'den alıntıdır

Bu arada özel çizim kitap ayracım http://fatofotofan.blogspot.com.tr/ 'a aittir :) Sizde kendinize özel bir kitap ayracınız olsun isterseniz sevgili Fatma'nın çizimlerine bir göz atabilirsiniz.

      Pamuk ipliğinden hayaller benim çok uzun sürede okuduğum kitaplardan biri oldu.Elime almak için heycanlandığım kitaplardan olmadı ne yazık ki.Ya da bir Debbie Macomber tadı vermedi.İçinizde Pamuk ipliğinden hayaller kitabını okuyan var mı ? Siz de benim gibi mi düşünüyorsunuz ?

9 yorum:

  1. Bu tarz kitapları eskiden çok okurdum artık hiç elim gitmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir dönem sonra kabak tadı verebiliyorlar :)

      Sil
  2. Okumadim. Ama senin yorumundan sonra okumakta istemem dogrusu.
    İyi okumalar canim.😉

    YanıtlaSil
  3. Konusu küçük mucizeler dükkanına benziyormuş gerçekten, ben de o seriyi okuyorum şu an, ayraç da harika ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cnm :)Fatma'nın hediyesiydi :) Küçük mucizeler dükkanı çok güzeldir okumuştum daha önce :) Sana da iyi okumalar dilerim :)

      Sil
  4. İnternet öyle büyük bir dünya ki hiç kitap almıyorum ben..

    YanıtlaSil
  5. Şu anda bu kitabı okuyorum...
    Debbie Macomber hiç okumadım, o sebeple karşılaştırma yapamayacağım ama bana kitapta bana ters gelen (henüz başında olmama rağmen) bu kadar iyi insanlar bize mucize şekilde inmiyor hiçbir zaman... Hayal dediğin gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın çok fazla iyiler var gerçek dünyada biraz uzak :)

      Sil