20 Şubat 2016 Cumartesi

Gezi I Denizli Atatürk ve Etnografya Müzesi


Denizli tatilimizde yola çıkmadan bir gün önce gezinirken yolumuzun üstünde denk gelen Atatürk Etnografya Müzesini ziyaret ettik Metin'le.Metin yaklaşık 26 yılını Denizli'de geçirmiş bense 2 yıl Denizli'de yaşamış biri olarak ve hatta neredeyse haftada iki üç kere önünden geçtiğimiz etnografya müzesini ziyaret etmek Denizli'den taşındıktan sonra nasip oldu bize :) Sanırım insan elinin altındayken kıymetini bilmiyor ve her seferinde erteliyor bu tarz işleri.Oysa insan önce kendi yaşadığı memleketin kültürünü değerini bilmeli.Önce yaşadığı şehirde turist olmalı ki gittiği yerlerde memleketini daha iyi anlatabilsin.



Atatürk Etnografya Müzesi şehrin merkezine 5 dakika uzaklıkta.Hatta birçok Denizli'linin önünden geçeceği bir yerde bulunuyor.Üstelik müzeyi ziyaret etmek ücretsiz.Düşünün tüm bu kolaylığa rağmen Denizli'de yaşarken gezmemişiz bu müzeyi.Ayıp bize :)


Müze tam bir tarih barındırıyor.Yöresel kıyafetler,eski dönem mobilyaları,savaş dönemlerinden kalma silahlar,yöresel takılar...


Atatürk Denizli'yi ziyareti sırasında bu köşkte kalmış.Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz  yatak odasında yatmış..Aşağıdaki fotoğrafta görünen odada ise kimbilir ne kahveler içip,fikirler üretmiş...Atatürk bu köşkte ağırlandığı için olsa gerek müzenin adı Atatürk ve Etnografya müzesi olmuş :)








    Buram buram tarih kokan bu müze Denizli'ye geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken bir yer.Çok vaktinizi de almaz üstelik.Hatta önce bu müzeyi gezer sonra bu müzenin biraz aşağısında bulunan Babadağlılar iş hanını gezersiniz.

5 yorum:

  1. Benimde 28 yılımın geçtiği memleketimde önünden milyonlarca kez geçmişimdir. Ama bir türlü gezemedim. Ama Denizliye geldiğimde mutlaka gezeceğim. Güzel paylaşımından dolayı teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel Denizli tarafına gitsek ilk uğrayacağımız yerlerden biridir :)

    YanıtlaSil
  3. Denizli 'de böyle bir müze olduğunu hiç bilmiyordum ne güzelmiş

    YanıtlaSil
  4. Denizli gidip görmeyi istediğim bir şehir
    Anlatım ve fotoğraflar için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Denizliye çok gittim ama hepsi ya spor amaçlı ya ticari amaçlıydı. sayenizde yeni bir yüzünü daha görmüş oldum. Bloğunuzu takipteyim bundan sonra. Vaktiniz olduğunda bana da çaya beklerim :)

    YanıtlaSil