18 Şubat 2016 Perşembe

Bizans Oyunları İzlenmeli mi ?


15 Ocak'ta vizyona giren Gani Müjde'nin yönettiği Bizans Sırlarını Denizli'ye gittiğimizde izlemiştim.Sizinle paylaşmak istediğim öyle çok yazı birikti ki bu filmi yorumlamak bugüne kısmet oldu.Bu film hakkındaki yorumlarımı ise sizlerle paylaşmadan geçmek istemedim.



         Bizans Oyunlarını izleme maceramız aslında şu şekilde oldu. Görümcemler ile buluşacaktık ve biz buluşana kadar yaklaşık iki buçuk saatimiz vardı.Metin'le tüm gün gezip yorulmuştuk hatta öyle çok yorulmuştuk ki ben bile alışveriş merkezinde gezmek istemedim bu yüzden de bu süreyi sinemaya girip film izleyerek değerlendirmek istedik.Fakat girebileceğimiz film saatine en uygun seans Bizans Oyunları'nda vardı.Gönül isterdi ki başka başka filmler izleyelim amma neyse bu da idare eder düşüncesi ile girdik Bizans Oyunları'nı izlemeye.

              Bir önceki paragrafta idare eder mi demiştim ben? Kabuss kabus hayatımda bu kadar kötü bir film görmedim desem yeri var.Bayat bayat espriler,saçma sapan bir kurgu ve tamamen cinselliğe yönelik bir film...Bir izleyici olarak hiç bir zaman küfürlü filmlere karşı çıkan bir yapım olmadı.Filmlerde cinsel unsurlara yer verilmesi de benim için çok büyük bir olay olmadı...Fakat bu film gerçekten sınırları zorlayan saçmalıkta.

             Filmi izleyen seyirci sayısı olarak ise salonda hiç üşenmedim saydım 6 kişiydik :) Koskoca Cinemaximum salonu boşboştu...Birinci yarının belli bir kısmında ise dayanamadık ve uyumuşuz.Filmin ikinci yarısına girdiğimizde ise salonda 3 kişi kaldık.Sayı gittikçe azalıyordu :)Bizde filmin ikinci yarının ilk 15 dakikasına dayanabildik.Artık bu saçma filme daha fazla dayanamadık ve filmden çıktık.

            Bence sizde izlemeyin hatta evinizde bile izlemeyin...Boşa vakit kaybı...




15 yorum:

  1. zaten sinemada izlemek gibi bir niyetim yoktu TV gösterirse öylesine bir bakarım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tvde bol sansürlü bir film olur sanırım bu film :)

      Sil
  2. Fragmanlarini izlediğimde bu kararı vermiştim ve doğru karar vermişim demekki...Gani Müjde nin klasik belden aşağı esprileri ve hiçbir mantığı olmayan bir film...Güldürmek zeka işidir ama Gani mujde henüz o mertebeye ulaşmamış maalesef :( bu saatten sonrada zor...Saol cnm kararım yazinla birlikte onanmış oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi bir kararmış canım :) Kesinlikle doğru düşünmüşsün.Gani müjde benim kafamda daha iyi bir tabloda duruyordu fakat bu filmle yerle bir oldu kafamdaki imajı.

      Sil
  3. Merhaba , bende fragmanını görünce sevmedim genelde bu tarz filmleri sevmiyorum .

    YanıtlaSil
  4. Hala tv de ısrarla izlenme oranlarını veriyorlar gidiyim diye düşünmüştüm ama şuan vazgeçtim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu bende farkettim.Hatta gitmeden önce izleyici oranının iyi olduğunu düşünmüştüm.Sanırım herkes yanlışlıkla gitti :)

      Sil
  5. Tahmin etmiştim çok berbat olacağını:)
    Size üzüldüm .. Onlara maruz kalmak ve üstüne para vermek.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun canım ya tüm gün yorulmuştuk bizde uyuduk biraz :) Bu açıdan bakarak kendimizi rahatlatıyoruz :)

      Sil
  6. İnsanlar bir felaket yaşadıklarında söylenir genelde: Geçmiş olsun!

    YanıtlaSil
  7. Çok şaşırdım,hep beğenildiği yazılmıştı.Ben de gidemedim,demek ki iyi olmuş gitmediğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok iyi yapmışsın bilmiyorum çokta yanlış yönlendirmek istemem ama gerçekten kötüydü ya :)

      Sil
  8. Hahaha en azından sinemada dinlenmiş oldunuz öyle düşünün :)

    YanıtlaSil
  9. Fragmanını gördüğümde bile o kadar saçma gelmişti ki kapatıp geçtim boş bir film. Film için yorumunu da okuyunca anladım ki insanlar saçma sapan filmler yapmaya bayılıyor hakikaten :/

    YanıtlaSil