30 Ocak 2016 Cumartesi

Dekorasyon I Mavi Renkli Oturma Odam

 

Uzun zamandır sizlerle paylaşmayı planladığım benim mavinin tonlarına bürünmüş oturma odamın detaylarını birlikte gezmeye ne dersiniz ?
Gelin sizlere oturma odamdan ve dekorasyon hikayesinden bahsedeyim biraz.
Oturma odamı alcağım zaman ben zamane gelinleri gibi çok araştırma yapmadım diyebilirim :) İşte bi beş on dükkan gezdim.Sonra evde internette gezinirken mavi renkli bir koltuk gördüm ve dedim ki oturma odam da ki koltuklarım kesinlikle mavi olmalı.Hala hatırlarım o gördüğüm fotoğraftaki mavi koltuğu.
Ben koltuk takımımı rapsodiden aldım.Hatta solon takımımda rapsodiden.Memnun musunuz diye soracak olursanız kesinlikle öneririm.Çünkü biz biraz televizyon sevdalısı bir çift olduğumuz için sürekli oturma odasında uyuruz.Yani yat otur odası da denilebilir bizim oturma odamıza :D Koltuklar gün içinde hiç boş kalmıyor ama tüm bunlara rağmen maşallahları var :) Yaklaşık 3 yıldır da kullanıyorum.


Bu fotoğrafta gördüğünüz minderler benim düşünceli kayınvalidemin eseri ..Kayınvalide dememin nedeni eşimin annesi olduğunuzu anlamanız içindi yoksa benim için anneden ötedir :)
Biz evlenceğimiz zaman çok heves etti bu yer minderlerini yaptırmak için.Bende hiç karışmadım ,hevesini kırmadım :) Bi yanım istedi bu minderleri bir yanım istemedi.Çünkü  ilk zamanlar Denizli'de ki evimizde tüm eşyalarım odaya tastamam geliyordu ve bu minderleri odaya koymam mümkün değildi.Daha sonra arka balkonumuzu ev sahibimiz 1.katta oturduğumuz için demir  ile çevreletti güzelde bir cam taktırdı ohh bir odamız daha oldu orada.Bizde ne yaptık bu minderle şark köşesi oluşturduk o odamıza.Bütün yazı da orda geçirdik.Arkadaşlarımız çok sevmişlerdi o oda şeklindeki balkonumuzu.Keşke fotoğrafları olsa da size göstersem 
Sonra Adıyaman'a taşınınca kalorifer peteği yanında güzelce  bir yer ayarladık bu minderlere.Ben birde üzerine bu güzel kırlentleri ördüm.Odama daha da bir renk kattılar sizin anlayacağınız.Yakında bu minderlerin yakın halini de paylaşıcam sizlerle.Sözüm var unutmadım :)

Halım için ise yeni evleneceklere en büyük önerim sakın bu kadar açık renkli bir halı AL-MA-YIN! Bir hatadır ben yaptım siz yapmayın :) Yoksa sürekli süpürge elde gezersiniz :)


Daha önce buradaki yazımda madame coco alışverişimden bahsetmiştim sizlere.Bende Madame coco'dan aldığıklarımı oturma odam da kullanmaya karar verdim.Görmüş olduğunuz sincap mumu ise English home'dan almıştım.English home alışverişimi de burada ki yazımda paylaşmıştım sizlerle.
Bu arada zigon sehpamdan pek  memnun değilim.Bir gün özellikle yaza doğru bana bir cesaret geldiğinde kendisini boyamayı planlıyorum :) Renklerine ise henüz karar vermedim ama rengarenk birşey olabilir :)


Normalde çoğu yeni evli odasında dantel kullanmayı sevmez.Ama hep alışıldık renkte danteller kullanıldığı için o :) Ben evlenceğim zaman örmüştüm bu dantelleri.Odamın renkleriyle de çok uyumlu olunca nasıl kullanmayım :)



Bu fotoğrafta ki gazeteliğimi de bir başka English home indiriminden 20 tl 'ye almıştım.Hatta yine o aldıklarımı sizlerle burada ki yazım ile paylaşmıştım.Gazetelik değilde dergilik diyelim biz şuna :) İşte bu dergiliğimde odamın bir köşesinde takılıyor böyle ikeadan aldığım fener ile birlikte.



İşte benim renkli oturma odam böyle :) Şu aralar ev hanımı modunda olduğum için günümün çoğu kısmını bu renkli odada geçiriyorum.Nasıl buldunuz diye sorucam ama eleştirilerden kokuyorum :) Tamam tamam beğenmediyseniz söyleyin emi ama sakın  beni kıracak cümleler kullanmayın :)

26 yorum:

  1. Açık renk halılar temizlik açısından zor olabilir ama evi en şık gösteren de açık renkli eşyalar. Koltuk, halı, mobilya :) Yani bence öyle.. Bende hep bembeyaz koltuk istiyorum.. Ama sürekli elde bez imkansız bende.. Malum çalışan olduğum için.. Ev hanımı falan olsam kesin alırım ne pahasına olursa olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer bu kadar çok açık renk seviyorsan mutlaka almalısın canım :) Çünkü evi gerçekten çok güzel gösteriyor açık renkli mobilyalar.Emekliliğinde belki açık renkli mobilyalar alabilirsin :) Ben biraz üşengeç olduğum için bana zor geliyor :)

      Sil
  2. Çok hoş güle güle otur :)

    YanıtlaSil
  3. bence harika olmuş, özellikle de yer minderleri, çok severim :)
    Maalesef bizim hiç böyle süslü objeler, örme minder falan kullanma şansımız yok, kediler anında hallediyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh evet canım kedi köpek oldu mu zor bu işler :) Benim de annemin evinde köpeğimiz var sıkıntısı çok oluyor :)

      Sil
  4. Minderleri siz mi yaptınız. Çok tatlı olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ben yaptım :) Teşekkür ederim çok :)

      Sil
  5. eviniz çok hoşmuş minderleriniz de gerçekten çok tatlılar iyi günlerde oturun :)

    YanıtlaSil
  6. Yer minderleri fikrine bayıldım çok güzel olmuş.Huzurla oturun çok şirin bir oda :)

    YanıtlaSil
  7. Fener ve gazeteliğe bayıldıııım *-*

    YanıtlaSil
  8. Daha nasıl olsun çok şeker huzur dolu

    YanıtlaSil
  9. minderlere bayıldım harika gözüküyorlar çok güzel bir oturma odanız var canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle yer minderlerine bayıldım, el emeği göz nuru, ellerine sağlık annenin :)
    Oturma odan güzel hoş ferah ama bir an önce sehpalarını beyaz'a boya bence :D çok fazla renk karmaşası olmaması açısından beyaz dedim, sehpaha düz renk olursa üzerine dilediğin renklerde obje kullanabilirsin, ama renkli boyarsan o konuda biraz sıkıntı yaşayabilirsin nacizane fikrim böyle :))
    Mavi odanda sevdiklerinle sağlıkla, mutlulukla hoş sohbetleriniz olsun canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AH güzel önerin için teşekkür ederim canım haklısın rengarenk boyarsam üzerinde obje kullanmam çok zor olur bu aklıma gelmemişti hiç :)

      Sil
  11. Oturma odan çok neşeli dekore edilmiş :) Güle güle oturun inşallah :)

    YanıtlaSil
  12. Çok sirin olmus minderler de yakismis. Iyi günletde tadini çikarin.

    YanıtlaSil
  13. benimde kırmızı ama mavi olsa daha iyi olurdu dinlendirici renk sonuçta

    YanıtlaSil
  14. En sevdiğim renktir mavi :) Bence çok sade ve huzurlu görünüyor odan. Kullandığın aksesuarlar da güzel bir hava katmış. Ben pek dantel sevmem açıkçası evimde de kullanmıyorum o yüzden. Ama senin kullandığın dantel güzel göründü gözüme. (Rengi mavi diye sanırım :) ) Minderler de tam yerini bulmuş. Sıcacık kalorifer önü :) Sehpalarını beyaza boyarsan daha uyumlu olur bence koltuklarınla. Mutlu,huzurlu günleriniz olsun evinizde. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yorumlar beyaza boyamam yönünde oldu:) Sanırım düz beyaza boyucam :) Benim nedense her aldığım objede elim önce mavi renge gider :) Çok seviyorum sanırım :D

      Sil
  15. Mavi benim de dekorasyonda çok sevdiğim ve tercih ettiğim bir renk. Çok hoş görünüyor odan. Güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
  16. Allah ağız tadıyla, güzel günlerde oturmak nasip etsin. Çok hoş bir oda olmuş mavi rengin verdiği huzur ve minderlerin kattığı sıcak hava, çok güzel :)

    YanıtlaSil
  17. Bayıldımmmm minderler, oda tasarımı çok şirin:))
    Mavi iç acıcı, ferah ve huzur verici gelir bana hep, aynen deniz gibi...
    Emeğinize sağlık.
    Ben de beklerim sizleri sayfama, ziyaretiniz sevindirir beni:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. İnanmıyorum bir ortak nokta daha . Maviye bayılırım ve salonumu maviliklerle donatıyorum bu ara internetten birkaç parça bişey aldım. koltuklarımı yeniliyorum ve rapsodiden aldım. yok artık yani :) okurken şaşkınlıkla okudum diyebilirim. ;) Emeğine sağlık çavçav
    http://gullugalaksi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil