6 Kasım 2015 Cuma

Dekorasyon I Shabby Chic Nedir ?

Shabby Chic, dekorasyon alanında bir moda akımı.Aslına bakarsanız eski püskü bit pazarından alınma eşyaların biraz modernize edilmesi de denilebilir.Fakat bu tarz benim en sevdiklerim arasında yerini alıyor diyebilirim.Her ne kadar kendi evimde uygulamaktan çekinsemde görsel olarak beni cezbediyor.Hem çok seviyorum hemde evim de kullanmaktan çekiniyorum.Neden mi?


Çünkü Shabby Chic'te hakim renk beyaz.Bir evde olan en zor renk...



Shabby Chic geçmişten bugüne yansımalar diyebiliriz.Eskitme mobilyalar,soft renkler,ferforje detaylar...Bu tarzın olmazsa olmazları...


Shabby Chic akımı ile dekore edilen bir ev gördüğünüzde ilk izleminiz ne kadar romantik bir görünüm olacak...Eski dönem filmlerindeki gibi...Hatta abartılı bir şekilde söyleyebilirim rüya gibi :)





Bu yazımda görseller ile birlikte sizlere kendimce shabby chic nedir ? cevaplamaya çalıştım.Siz nasıl buldunuz bu tarzı ? Evinizde uygulamak ister miydiniz?


6 yorum:

  1. seyretmek güzel ama benim yaşamıma uygun değil,teşekkürler:)))))))))))))))

    YanıtlaSil
  2. Bence çok farklı ve hoş. Eski görüntünün de ayrı bir havası var.

    YanıtlaSil
  3. Böyle bir evde yaşamayı kim istemez ki. Özellikler mutfağa bayıldım:-)

    YanıtlaSil
  4. ahhh ahhhhh ne istedimmm evlenirken şöle bembeyaz romantik eskiye dönük mobilyalar ve onları tamamlayan ferforjelerle dolu bir ev ama hazin sondan kaçış yoktu mobilyalara el sallayıp ağlayarak günümüz mobilyalarından aldık inş ilerde istediğimi gerçekleştirebilirimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende hep böyle bir ev istedim ama yaptığım ev tam memur tipi oldu.Hemen toparlanıp taşınacak kadar sade :) Şimdide uğraşıp duruyorum tam istediğim gibi olsun diye :) Hayatlar ve hayaller işte :) inşallah birlikte istediğimizi gerçekleştirebiliriz diyelim :)

      Sil
  5. Hayaller Shabby Chic, gerçekler IKEA derdim ben de :) Evde IKEA'dan o kadar çok şey var ki, her seferinde bir daha bir şey almayacağım diyorum, yine olmuyor yine olmuyor :)

    YanıtlaSil