24 Ekim 2015 Cumartesi

Bloglar Arası Paylaşım Etkinliği..



         Sevgili blogger dostlarım.Son zamanlarda aramızdaki bir çok blog yazarı instagram hesabına daha çok yönelir ve blogunu boşlar oldu.Geçtiğimiz günlerde Hüzün Sarısı bu konu ile ilgili ÖNCE BLOG başlığı ile oldukça güzel bir paylaşım yaptı .Bende bu yazıya kesinlikle katılanlardanım.İnstagram öyle bir hal almış durumda ki her önüne gelen blog yazarı havalarında geziniyor.Üstüne birde takipçi satın alıyorlar ki bu işin çok çirkin bir boyutu.

         Her önüne gelen firmaların gönderdiği tanıtım amaçlı hediyeleri gördükçe blog açayım bende bunlardan yararlanayım derdinde.Fakat blog yazmak bu kadar kolay birşey değil ki! Zaten blog yazmak bu kadar kolay olmadığı için bir çok insan instabloggerlığa soyunuyor.Neden? Çünkü instagramda öyle uzun uzun yazılar yazmaya gerek yok.İki cümle yaz,fotoğrafı azcık güzel çek,paylaş işte bu kadar! Ama blog yazmak öyle mi.Bir yazıyı ortaya çıkarmak için araştırmalar yapmak,kaliteli bir blog ortaya koymak için sayfa tasarımı ile uğraşmak,okuyucuyu sıkmadan ama google'ı da küstürmeden uzun yazılar yazmak...Bunlar hiçte kolay şeyler değil.Bir de bu yazılarımızın okunması için çalışmalarımız var ki hiç sorma.Bir çok blog yazarı arkadaşım eminim ki bana katılacaktır.

        Birde içimizde blog yazmayı boşlayıp instabloggerlığa yönelen dostlarımız var.Peki neden bu yön değiştirme ? Çünkü bizler bencilleşmeye başladık.Kendi aramızda bile farkında olmadan kıskançlığa düştük.Eski etkileşimler azalmaya başladı.Birbirimizin yazılarına yorum yapmaya bile üşenir olduk.Hal böyle olunca yapılan paylaşımlara anlık tepkiler alınan instagram hesaplarına yönelindi.Karşılıklı etkileşim ,paylaşılan fotoğraflarımızın beğenilmesi instagramı daha cazip hale getirdi.
Benim sizlere bir önerim var...




       Gelin birbirimizin bloglarına daha fazla yorum yapalım.Gelin yazılarımızı G+'da paylaşalım.Böylece daha çok kişiye ulaşalım ve blog yazmayı daha da zevkli hale getirelim.Birlikten kuvvet doğar sevgili blogger dostlarım.Ben kendi adıma böyle bir etkileşim düşündüm ve bu etkileşimi hayata geçiriyorum.G+'da beğendiğim blog yazılarını paylaşıcam ve paylaşım yaptığım arkadaşımın g+ postuna yazıyı paylaştığımı yorum ile bildiricem.Belki sizlerde bana katılırsınız ve bu durumu elim sende oyununa çeviririz :)
      Bu fikrim hakkındaki yorumlarınızı lütfen benimle paylaşınız :)



84 yorum:

  1. Cok haklisin sonuna dek katiliyorum. Ben de instagram hesabi ile basladim fakat bu aralar her firsatta blogumda yazilar paylasiyorum. Blog yazanlara saygim sonsuz, sorumluluk isteyen hazirlik isteyen büyük bir emek var yazilarda. Izninle yazini paylasiyorum canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşabilirsin tabii canım . Ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar iyi.Birbirimize destek olmak çok önemli :) İnstagram tabiiki olucak.Ama blog yazarlığı çok farklı :) Aramıza katıldığın için çok sevindim:)

      Sil
  2. merhaba canım bu konuda kesinlikle katılıyorum bende 1 yıldır bloğumu hiç boşlamadım aylık düzenli olarak yazılarımı yazdım aynı şekilde instagram hesabımdanda oldukça aktifim amacım yazdığım yazılarımı oradan duyurmak :=) bence şaşmamak gerekiyor bu etkinliiğine katılıyorum :=) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu şekilde oldukça herşey ne kadar da güzel oluyor.Blog yazarlığı da bunu gerektirir.Düzenli ve aktif olmak.Blog hayatında başarılarının devamını dilerim cnm :)

      Sil
    2. teşekkür ederim balım :) bende başarılar dilerim her zaman destekçinim unutma !

      Sil
    3. Ayyy bennde sizleri cok seviyorum :) bende arkanizdayim :)))

      Sil
  3. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. İnstagram ile blogu beraber götürmek olabilir ama blogu boşlamak banada biraz garip geliyor. Bende instagramı ne kadar sevsemde blogum her zaman benim için bir numara olarak kalıcak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende instagramı çok seviyorum.Fakat blog yazarlığı ile karıştırmamak gerekir :)

      Sil
  4. Çok güzel ifade etmişsiniz, altına imzamı atarım o derece.
    Tek bir resim ve bir kaç cümleyle geçiştirildiği halde olay bizden fazla itibar görmeleri fazlasıyla can sıkıcı..Kafa yorum saatlerce detay vermek için uzun uzun yazılar hazırlamak, uzunca detaya inip resimler çekmek en iyi şekilde servisi düşünmek enayilikmidir yoksa bazılarına göre! İnstagram hesabımı bugün yeni yeni aldım, ancak asla bu işi oradan yürütmek istemiyorum, blog başlı başına bir dünya, hayat bana göre.Beni yansıtan yer.Orası ancak bir sosyal paylaşım alanı olabilir..Yürekten katılıyorum etkinliğinize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım . Bloglarımıza sahip çıkmamız lazım.Biz yaptığımız işin arkasında ne kadar durursak o kadar iyi.İnstagram kesinlikle sosyal medya paylaşım uygulamasıdır.Blog hesabı gibi kullanılmamalı.Zaten düşünsene o an paylaşıyosun en geç bir ay için de o paylaşımın gerilere düşüyor.Blog öyle mi ? kaç sene önce duran yazılarımıza hala rahatlıkla ulaşabiliyoruz .

      Sil
  5. ben önce blogumu açtım sonra instagram hesabımı insta hesabım çok yeni zaten. elimden geldiğince blogda aktif olmaya çalışıyorum.iyi bir blogger olma yolunda desteklerinizi önerilerinizi bekliyorum ben desteklerimi ve önerilerimi esirgemeyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki tatlım takıldığın bir konu olduğunda bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.Birbirimize destek vermek çok önemli:)

      Sil
  6. Ben de yeni bir bloger olarak katılıyorum size...sosyal medyayi ,kullanış amacından çıkmadan kullanmak lazım.bu etkinlik biz yeni bloggerlar için faydalı olacak.ben de katılıyorum etkinliginize g+ da hemen paylaşıyorum yazınızı

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel bir etkinlik olmus sizlere gore daha cok yeni bir blog sahibiyim ama okunma sayisi az olunca insan uzuluyor bu etkinlik sayesinde hareketlecegine inaniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo öyle deme :) Ben senin yazılarını zevkle okuyorum.Özellikle kaçırılmamalı yazıların favorim :)) Herkes birbirinin blog yazılarının google + da paylaşırsa bu etkinlik amacına ulaşabilir :)

      Sil
  8. Bende yeni bir blogger olarak cok severek başladım yazılar yazmaya. Amacım yazdıklarım cok kişiye ulassin severek okunsun faydali olsun. Instagramda hesabim yok kendi cabamla sizlere ulasmaya calisiyorum iste :) Dolayisiyla boyle destek etkinliklere ihtiyacimiz var. Hatta bloggerlar daha sıkı olup bulusma etkinlikleri duzenleyebilir boylece birbirimize destek oluruz :) Sizinlede karsilastigima sevindimm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok sevindim :) Bizler blog yazıyorum fakat yazarkende birbirimizin yazılarından çok şey öğreniyoruz.blog dünyası apayrı :) Blogger buluşmaları neden ayarlanmasın.Ben bir kere Denizlide yapmıştım.Oldukça güzel bir etkinlik olmuştu.Sen de yaşadığın şehirde buna ön ayak olabilirsin :)

      Sil
  9. Yazdığına kesinlikle katılıyorum.İnstagramda takipçi sayısı yükselen bloggerlar hemen bloglarını bırakmaya başlıyorlar çünkü blogtan onlara gelen bir şey yok.Bazılarının mantıkları bu şekilde.İnstagramda aktif olurlarsa ve takipçileri fazla olursa firmalar peşlerine düşüyor ve onların da istekleri bu.Bir süredir dikkatimi çeken şey bu.
    İnstagram kullanmayı çok seviyorum gayette aktif olarak kullanıyorum ama blogumu aksatmamaya çalışıyorum ve diğer bloggerlara destek olmak amacıyla da yazı yayınlayanlara özellikle bakıp yorum yazmaya çalışıyorum çünkü insanların emek vererek hazırladığı şeylere birilerinin bakıp yorum yapması hoş bir şey.
    Herkes bu şekilde yeni yazılan yazıların akışlarına bakıp ufak tefek yorumlar yapsa onu yazan emek veren arkadaşında hevesi kırılmaz ve bloguna daha zaman ayırır:)
    Benimde fikrim bu yönde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sana katılıyorum.Sen de ne kadar güzel yazmışsın canım.Aslında bilmiyorlar ki bloglarda bu konuda çok güzel gelir kaynağı olabiliyor.Hatta blog yazıları için para bile kazanılıyor.İnstagram da ki anlık gelişen şeylerin sonucunda kimsenin eline birşey geçmiyor . öyle çok hesap varki takipçi sayısı 2000 i geçti mi tamam hediyeler gelmeye başlıyor.Fakat isimleri hangimizin aklında ? Hiçbirimizin.Paylaştı geçti gitti.Google da bir ürünü aradığında bizim paylaşımlarımıza ulaşılabilir bir sene sonrada.Fakat instagram paylaşımlarına ulaşılabilir mi ? Hayır...

      Sil
  10. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Ben önce blogumu açıp sonrasında instagram hesabımı açtım ve önceliğim tabi ki de blogum. İnstagram sadece bir sosyal medya benim için. Tabi ki orda da fikirlerimi paylaşıyorum ama bloga harcadığım emek, ayırdığım zaman ve aldığım zevk bambaşka. Etkinliğinizi de çok faydalı buldum, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  11. ben de katılıyorum, blogumda henüz acemiyim ama birçok bloggerin yazısını keyifle takip ediyorum, paylaşmaya bu yazınızla başladım okuduklarımı da paylaşarak takipçilerimin okumasını sağlayacağım, teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunu takip edecegim sende bni takibe alabilirsin :)

      Sil
    2. Ben de sizi takipteyim, bol yazilar bol takiciler :)

      Sil
  12. Çok haklısın kuzum. Gerçekten de çok üzücü bir durum şuanda instabloggerlerin dahafazla olması. Ama bundan da daha üzücü bir durumsa bloggerlerin de blog yazmayı boşvermeleri. Bunu asla yapmamalıyız. Ben iki hafta sonra doğum yapacağım.Belki blogumda geç geç yaza bilirim. Ama boşbırakmam. Şuan hamileliğimin en zor dönemindeyım yıne de ihmal etmiyorum blogumu. Vicdan azabı çekiyorum. Güzel yazı olmuş güzel etkinlik olmuş.Desteklerim seninle :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel ne kadar özverilice :) Blog yazmak zaten hastalık gibi :) İnsan başladı mı bırakamıyor :)

      Sil
    2. Bebişini Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin tatlım :)

      Sil
  13. ne kadar da güzel düşünmüşsün bi iş ne kadar kolaya kaçılarak yapılırsa değerini o kadar kaybediyor. Keşke saatlerce emek verilip yazılan yazılara 2 satırda olsa yorum yapıp beğendiğimizi dile getirebilsek. unutmaya başladıklarımızı hatırlattığın çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim tatlım :) Yorumlaşmak etkileşim içinde olmak zaten bloggerlığın tanımı :)

      Sil
  14. Evet,çok haklısınız maalesef kolayı seçenler çok ama blog yazmak bence daha uzun ömürlü ve sadık bir olay. İnstagram daha hızlı ve bir o kadar acımasız, iki üç hafta ilgi çeken paylaşımda bulunma unutulursun. Sürekli rekabet ve hızlı gelişim. Ben blogumda huzur buluyorum ve İnstagram'ı gerektiği kadar kullanıyorum. Sizin etkinliğinize kalpten katılıp destekliyorum... Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Blogum benim küçük bebegim onu hic bir sosyal mecraya ezdirmem her ne kadar instagramda aktif olsamda blogumu seviyorum

    YanıtlaSil
  16. Blog yazmaya yeni başladım, düğün için ilginç fikirler ararken ben de benim gibi arayış içinde olanlara yardımcı olmak amacıyla yazıyorum instagram hesabımı kişisel olarak kullanıyorum kendi çabalarımla yazılarımı ulaştırmaya çalışıyorum bu etkinlik çok yerinde ve güzel oldu benim için, çok teşekkür ederim böyle bir şeye öncü oldugunuz için :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim tatlım.Sende takip ettiğin blogger dostlarının yazılarını google+'da paylaşım yaparak destek olmaya bir yerden başlayabilirsin.Böylece yeni arkadaşlar yeni blogger dostları ve yeni takipçiler kazandığını göreceksin :)

      Sil
  17. canım çok guzel yazmıssın gercekten sana katılıyorum.Ayrıca blogunu takıbe aldım bana da beklıyorum
    betulbtl.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım taii seve seve hemen geliyorum :)

      Sil
  18. Cok guzel bir yazi bende yeniyim daha.. Cok emek harciyoruz gercekten birde birbirimizin yazilsrini paylasmk takip etmek yorum yazmk bnce karsindakinin ortaya koydugu seyin hakkini wermektir.. Hepimiz syni kaderi paylasiyoruz. Tek yorum bile olsa insan mutlu oluyor blog cok farkliymis icine girdigimde anladim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cnm sende blogger dostlarının yazılarını G+ da paylaşarak destek olabilirsin :)

      Sil
  19. Tatlim sonuna kadar destekçinim

    YanıtlaSil
  20. Ben de katiliyorum cnm ben israrla ing ma bulasmiyorum sadece blog yazarligi yapiyorum yorum gelse de gelmese de once kendim icin yaziyorum sonuna kadar da yazmaya devam edecegim umarim takip ediliyorumdur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ediliyorsun tatlım ben hemen takibe geliyorum mesela :)

      Sil
  21. Dediklerinize tamamiyle katılıyorum, bloğumu açtıktan sonra intagram açtım ama neredeyse hiç girmiyorum, sıkıcı geliyor bir türlü tam devam ettiremiyorum orayı ben zaten. Blog en iyisi en keyiflisi ^-^ bu arada bi arkadaşımın bloğundan sizi keşfettim, bloğunuzu çok sevdim ve gfc ile takibe aldım.. ^-^ Sizide, bloğuma ve blog keşif etkinliğime beklerim ^-^
    sanatinsaklisirlari.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii tatlım seve seve katılırım :) Bende geliyorum hemen :) Güzel yorumların için teşekkürler :)

      Sil
  22. blogunu boşlayanlardan biriyim :((
    o kadar özeniyorsun yazıyorsun, 2-3 yorum geliyor; instagramda tek resme bir çok beğeni geliyor. haliyle ister istemez sonuç böyle oluyor maalesef.
    etkinliğinize benden destek.
    gerçi G+ kullanmayı pek bilmiyorum ama öğrenirim napalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle instagramı bu kadar ilginç kılan da bu ya zaten :) Ama şöyle birşey varki blogda beğendiğin bir yazıya yorum yaptığında da mutlaka güzel geri dönüşler alıyorsun.Sadece biraz zaman ayırmak lazım :) Desteğin için çok teşekkür ederim tatlım.Blogunu boşlamaman dileği ile :)

      Sil
  23. Blog yazarlığı gerçekten emek isteyen bir şey. Bu işi severek yapanlar özel hayatlarından zaman yaratıp yazıyoruz, inceliyoruz.
    hepbirlikte büyüyebilmek dileği ile
    www.safagindunyasi.com
    www.bloggerlarpaylasiyor.com

    YanıtlaSil
  24. Merhaba. Henüz 1 aylık amatör bir blogger olmama rağmen sözlerinize hak veriyorum. Blog yazmaya başlarken blogların çeşitli sebepler yüzünden eskisi kadar takip edilmediğini bildiğim için Instagram hesabı açarak blogumu duyurmaya karar verdim. Instagram hesabımı takip eden blog yazarlarının büyük bir çoğunluğu ne yazık ki blogspot hesabımı takip etmiyor. Bunun sebeplerini şöyle sıralayabilirim :
    Blogumu beğenmemeleri.
    Üşengeç olmaları ve Instagram kolaycılığına alışmaları.
    Yeni bloggerlara karşı güvensiz olmaları.
    En son olarak,"Tekelcilik." Bu kategoriye yeni ve gelişebilir bloglara tahammül edememe, kıskançlık gibi hisleri ekleyebilirim.
    Tripler, tekelcilik ve kıskançlık en çok Instagram'da kendini gösteriyor. Karşılıklı takip için hesap takip eden ve daha sonra "Takip Ettikleri" kısmındaki sayıyı "Takipçi" sayısından az tutarak takipten çıkıp "Cool" görünme çabası güden blog yazarları mevcut.
    4 yıldır blog okuyorum, blogspot platformunda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Sevdiğim blogları okurdum, sevmediklerimi ise yazarına destek olmak için ve kendisini yalnız hissetmemesi için takip ederdim. Instagram bloggerların bir kısmını zehirleyen ve aklını çelen bir platform. Umarım bloglarımıza ve sevdiğimiz bloglara destek vermeyi hiç bırakmayız. Hak verirsiniz veya vermezsiniz, fakat benim görüşlerim bunlar :)
    boyanbayan.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel tatlım sende çok güzel yorumlamışsın bu durumu.Bende kesinlikle sana hak veriyorum bu konuda :)

      Sil
  25. Verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum. İzninizle facebook hesabımda paylaşayım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi canım seve seve :) Paylaşım yapabilirsin.Ben teşekkür ediyorum.Güzel bir farkındalık oluşturdun yazın ile :)

      Sil
  26. Merhaba. Çok yeni bir blogger sahibi olmama rağmen çok iyi bir blog okuyucusuyum. Takip etdiyim ve benim için çok değerli olan çok fazla blog var ve aynı zamanda bloggerım için çok fazla şey öğreniyorum bu sayede. su anda eskisi kadar bloglara saygı duyulmaması ve takip edilmemesi üzücü her birinde büyük bir emek var.Çok yeni bir bloger kullanıcısı olduğum için takip eden sayısı su anda çok da önemli değil benim için ama söylediklerinizde çok haklısınız. Sizin yazılarınızıda takip ediyorum ve etmeye devam edicem. Umarım bende yazılarımın insanlara ulaşmasını sağlayabilirim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarlı yazarsanız okuduğunuz blog yazılarına yorum yaparsanız bloggerlarla karşılıklı etkileşim içinde olursanız takipçilerinizin de kendiliğinden geldiğini göreceksiniz :) Blogunuzu ziyarete geliyorum hemen :)

      Sil
  27. Sevgili beyaz begonvil yazdıklarına hak veriyorum, blog yazarlığı ile ve instagram paylaşımları birbirinden oldukça farklı. Yazını g+ paylaşıyorum, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  28. Blogunuzu takipteyim benim blogumada beklerimm.. sevgilerr..
    http://setenayileguzellik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  29. Çok güzel bir konuya değinmişsin çok haklısın.Çoğunluk instagramda.Daha kolay geliyor insanlara.Blogcanlar birbirini desteklemeli.

    YanıtlaSil
  30. Canım ne güzel yazmışsın çok güzel düşünmüşsünüz. Bana bi takipçim nasıl blog açabilirim ne kadar kazanıyorsunuz aylık nasıl oluyor diye sormuştu özelden. Aşırı şaşırmıştım. Bu zihniyetteki insanlar ne yazık ki artıyor blog çöplüğüne döndü internet. yazını Ben de g+ da paylaştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların artması hiç hoş değil ve ne kadar da çirkin bir durum :/ Ama zamanla anlaşılacaktır gerçekten severek ve isteyerek yapmayan sadece para kazanma amacı güden insanlar bir süre sonra pes edecektir :)

      Sil
  31. Ben her zaman çok fazla instagramda blogla ilgili paylaşımlar yapma taraftarı olmadım.Herşeyin yeri ayrı diye düşünüyorum.Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum...

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba çok doğru yerden dem vurmuşsunuz. Öncelikle sizi takibe aldım ve sonuna kadar destekliyorum. Sevgilerimle
    Cafe Tigris tigrisdriver.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğiniz için teşekkür ederim :)) Geliyorum hemen :)

      Sil
  34. Ha haa son bir senedir telefon kullanmıyorum.Nasıl oluyor o iş derseniz manyadığımı farkettim. İnstagramdı facebooktu twetter de kafayı yedim. Attım gitti bende. Renksiz ekran bir telefonum var şimdi. Bu sitelere girmek isediğim zaman bilgisayar başına oturuyorum. 2 de bir biri yorum atmış mı diye ekrana yapışmıyorum böylelikle. Akşamda görebilirim o yorumu kaçmıyor. İnanın özgürleştim. Ruhum rahatladı. Yine o sitelere kayıtlıyım ama zincirli değilim. Burdayım. Yıkılmadım ayaktayım. Tam destek devammm ((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihihih :) Bu da baya cesur bir başkaldırı olmuş :) Keşke bende yapabilsem ama gittikçe bağımlı oluyor insan :D

      Sil
    2. Sadece bir gün, hatta bikaç saat internetini falan kapat ve etrafına bak. Herkes istisnasız 5 dakkada bir eline telefonu alıp birşey gelmiş mi diye kurcalıyor. Müptezel gibi. Eskiden annelerimiz iki insan gelmiş bırak şu zımbırtıyı falan derdi şimdi onlarında kundaktaki bebek gibi elinde. Şuan gözüme korkunç görünüyor.

      Sil
  35. şahane fikir bence birbirimizi takip edelim paylaşalım yorumlaşalım hatta dertleşelim. Bana da beklerim bu arada tasarım çok şeker :-) www.yazimbari.com

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar, amatör bloggerlardanım, bende blogları geziyorken çoğu kişi dediğiniz gibi instagram şart modunda, açıcası bende pek anlamıyorum instagram işlerini, takipçi almak falan ne enteresanmış, nelerle uğraşılıyormuş, blogunuza aktif katılma niyetindeyim, sizleri de beklerim, blog keşiflerinden özellikle bir sürü kaliteli bloglar gördüm instagramdan da değil :) korefenomeni.blogspot.com.tr yorumlarınızı da belirtirseniz yön vermiş olursunuz, görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar :) Yazınızı çok beğendim :) Ben 1 yıldan uzun süredir instagram üzerinden ürün yorumları yapıyordum. Ama blog yazmanın daha kaliteli bir duruşu olduğuna karar verdim ve blog açtım.Daha yeniyim ve 2 yazı yazdım. Biraz destek bekliyorum :) Yorum ve eleştiri de olabilir :) Sizin blogunuzu takibe aldım :) Umarım siz de benim blogumu beğenir ve severek takip edersiniz :)

    YanıtlaSil
  38. Bu tip etkileşim gayet önemli ve faydalı aslında fakat birçok kişinin bunun farkında olmadığını veya umursamadığını ya da üşendiğini...zannediyorum. Herhangi bir sosyal medya platformunda başkalarının senin sayfanla ilgilenmesini istiyorsan sen de başkalarının sayfalarıyla ilgileneceksin; bu gerçekten işe yarıyor. Kendi hesabıma; paylaşımları bir sebeple bana ters gelen, hiçbir şekilde ilgimi çekmeyen, bende antipati uyandıran, bir de hiçbir paylaşımı olmayan sayfalarla ilgilenmem, onlardan bana bir jest gelse de buna karşılık vermem. Herkesin kendince ilkeleri, sınırları, kırmızı noktaları vardır. Bunun dışında paylaşımlarımı beğenen, paylaşan herkese bir şekilde karşılık vermeye çalışırım, bunun için bir mesai harcarım. Ama şu da var, sen birinin paylaşımlarına 1 ilgi gösterirsin, 2 ilgi gösterirsin, sana hiçbir şekilde geri dönüş yoksa 3.'ye zaman ayırmazsın artık. Çünkü, yine kendi hesabıma; bir sürü şeye yetişmeye çalışıyorum, bu yorgunluğun içinde, bana hiçbir faydası, benimle hiçbir etkileşimi olmayan birine niye zaman ayırayım? Bunun tek istisnası da o kişinin paylaşımlarını çok beğenmem olabilir, böyle bir şey de yoksa uğraşmam. Düşünceniz gayet güzel, böyle düşündüğümü yazınızı paylaşarak da göstereceğim.

    YanıtlaSil
  39. Kesinlikle bloğun yeri ayrı, ben 2009 dan beri kullanıyorum yeniler yerini alamadı, tamam onlarda tanıtımda yardımcı ama blogtaki samimiyet ve ilgi diğer sosyal ağlarda bulamıyorum kusura bakmasınlar.Yazına katılıyorum ve paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
  40. Ben daha çok yeniyim. Hatta sayfamı bugün açtım. Ama önceden iyi bir okuyucuydum. İnstagram hesabım uzun zamandır var. Ama hiçbir zaman çıkar için kullanmadım zaten hiçbir ürün talebinde de bulunmadım.Blog için niyetlendim ama cesaret edemedim çünkü söylediğiniz gibi çok özveri ve emek isteyen bir alan. KPSS öğrencisiydim ve vakit ayıramazsam boşlarsam diye vazgeçmiştim. Şimdi tüm cesaretimi topladım ve emek vererek bizlerle tecrübelerini,fikirlerini paylaşanlar arasına katılmak istedim. Herkesi yeni hesabımdan takibe almaya başladım. Eğer beni de aranıza alırsanız çok mutlu olurum :) bloggmutlu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii tatlım seve seve :) blogunu ziyarete geliyorum :)

      Sil
  41. ben geldim ama misafirlerim yani gfc aktif değil takibe alamıyorum :(

    YanıtlaSil
  42. Her cümleye ayrı ayrı katılıyorum instg. Artık hayatımızın olmazsa olmazı durumuna geldi neredeyse:( düşünceniz çok güzel ;)

    YanıtlaSil
  43. Merhaba ;

    Blog keşif etkinliğinden ulaştım blogunuza takipteyim ve yazınızı paylaştım . Düşüncelerinize katılıyorum. Bende elimden geldiğince blogumla ilgileneceğim. Sanıyorum instagram hesaplarında daha fazla takipçi edinebiliyor olmak bu kadar cezbeden. 2 aylık daha çok yeni bir blogum var. Bende bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  44. Yazdıklarınıza katılıyorum. Birkaç aydır blogum var ama uzun zamandır blogları takip ediyorum. Beğendiğim yazıları da paylaşıyorum. Instagram'daki paylaşımlar ise daha kısa zamanda daha çok insana ulaşıyor diye bu kadar tercih ediliyor sanırım. Instagram'da takip ettiğim ve gerçekten sevdiğim hesaplar da var ama blogların yeri çok ayrı. Karşılıklı iletişimin de çok önemli olduğunu düşünüyorum, özellikle bloglarda. Bir de şu var ki, kısa yoldan para kazanma hırsı yüzünden Instablogger'lık bu kadar revaçta. Duyduğum kadarıyla özellikle modayla ilgili paylaşım yapanlar, giydikleri giysilerden 100-200 dolar para kazanıyorlarmış, ne kadar doğru bilemiyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  45. Bu yazınızın linkini de kendi sayfamda paylaştım, haber vermek istedim :)

    YanıtlaSil
  46. Merhaba :) Bende yeni sayılırım aranızda, blogunu paylaşımlarını ve hatta bu düşüncelerini çok beğendim ve kesinlikle haklısın.. Benimde isteğim tamda böyle bir blogger olmak İNŞALLAH düşüncelerimi zamanla gerçekleştirebilirim ama dediğin gibide bu arada birbirimize desteklerimizde çok çok önemli umarım dediğin gibi olur ve birbirimize sahip çıkarız.
    İznin olursa bende adresimi paylaşıyorum :)
    http://beyazmucizeler.blogspot.com.tr/
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  47. Merhabalar :) 2014 yılının son ayından itibaren bende blogger da kendime bir yer edindim ve 2006 yılından beri yazmakta olduğum şiirlerimi söz ve yazılarımı yayımlamaktayım, yazınızda da belirttiğiniz gibi blogger a olan ilginin düşüklüğü gerçekten kötü oluyor yardımlaşmamız haberleşmemiz gerektiği konusunda hem fikirim sizinle :) Müsadeniz olursa blog adresimi ekliyorum, şimdiden herkese teşekkürler saygılarımla :)

    Ayrıca çok yararlı bir metin olmuş :)

    http://askinsairi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  48. Bloğunuzu beğendim . Profesyonel koçluk yapan bir doktorum .Yazılarım kişisel gelişim , öğrenci ve ilişki koçluğu , sağlık üzerine .blogcukoc.blogspot.com beklerim :)

    YanıtlaSil
  49. Güzel bir yazı olmuş. Blogunuzu takibe alıyorum. Ben de beklerim. http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil