6 Ağustos 2015 Perşembe

Kendin Yap I Anlatımlı Motif Örneği


(Fotoğraf alıntıdır)

Evet sevgili okuyucum fotoğraf alıntı :) Yapana saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Ellerine sağlık harika bir koltuk şalı ,battaniye vs çok amaçlı bir ürün oluşturmuş.Fakat ben yoğun bir iş temposuna girdiğim için böyle güzel şeyleri üretemez sadece fotoğraflarda seyreder oldum.
Ama herkes ben gibi değil zamanı var örüyor,üretiyor :) Bende üreten sizler için bu güzel örtünün nasıl yapıldığını anlatıp sizin üretiminize biraz daha destek olayım dedim :)))



8 zincir çekilir ve ilk deliğe batılarak halka oluşturulur.Daha sonra bu halkanın içi önce 6 zincir çekilir 1.trabzan oluşturulur.ardından iki zincir çekilir 2.trabzan oluşturulur.Hep bu şekilde trabzanların arasına iki zincir çekilerek 12 adet 3 lü trabzan yapılır.

İkinci sıraya geçtiğimizde ise 2 zincir çektiğimiz kısımlar doldurulur.Bu sefer iki tane üçlü trabzan yapılır.Ama şu şekilde trabzanın biri yapılır ve zincir tığda bekletilir.İkinci trabzan yapılır  ve tek seferde çıkılır.Aralarda bu sefer 3 zincir çekeriz.

Üçüncü sıraya geçtiğimizde ise bu sefer deliklere 3 tane 3 lü trabzan yapılır iki trabzanın zinciri yine tığda bekletilir.Üçüncü trabzan yapıldığında iki seferde çıktı yapılır.Yine aralara 3 zincir çekilir.

4. ve bitiş sırası : Her delik doldurulur.Üç tane 3 lü trabzan yapılır 3 zincir çekilir yine aynı deliğe 3 tane 3'lü trabzan yapılır.Üç zincir çekilerek diğer deliğe geçilir.Böylece bütün delikler doldurulur.4.sıra bitiş sırası ve aynı zamanda örgü motiflerinin birleştirilme sırasıdır.Diğer motifler ile birleştirilme yapılır.

4 yorum:

  1. ben de çok severim tığ işlemelerini,çok amatör olduğum için bildiğim kadarıyla yapmaya çalışıyorum güzel model ve güzel anlatım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir model. :) Benim bloguma da beklerim
    http://testudoo.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Renkler çok içaçıcı olmuş.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil