25 Ocak 2015 Pazar

Pratik Prenses Lokumu Nasıl Yapılır?

Bu tarifi seffafbulutlar blogunun sahibi Seher'den öğrenmiştim.Blog etkinlik hazırlıklarımız sırada sık sık kapısını aşındırmıştım Seher'in bir sefer gittiğimde bu harika lokumlarla karşılaştım ve yemeğe doyamamıştım.Tarifi sağolsun hemencecik verdi ve benim vazgeçilmez tariflerim arasında yerini aldı prenses lokumu.
Hemen sizlere de anlatayım nasıl yapıldığını .Bakalım sizlerinde vazgeçilmezleri arasına girebilecek mi 


Malzemeler


7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 paket pakmaya kremşanti
Hindistan cevizi

Yapılışı
7 yemek kaşığı irmik 7 yemek kaşığı toz şeker ve 3 su bardağı sütü karıştırarak kaynatıyorsunuz.İyice fokurdayarak kaynatın ki çok cıvık bir yapısı olmasın.
Kaynama işlemi bittikten sonra soğumaya bırakıyorsunuz.
Soğuduktan sonra ise içine 1 paket pakmaya kremşantiyi toz şekilde döküp güzelce karıştırıyoruz.
Son  olarak da top şekillerini verip üzerlerini hindistan cevizi ile buluyorsunuz.

Bu tarifi çabuk yapıldığı için doğum günlerinde rahatlıkla yapabilirsiniz.


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,bende çok yapıyorum,çok sevilen bir lezzet.
    http://denizkokusuu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. başka tarifte denediğim bir tat fakat sizinkini merak ettim mutlka güzeldir denmek lazım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil