11 Eylül 2014 Perşembe

Blogunu Geliştir I Bloga Sosyal Ağ Eklentisi Nasıl Eklenir?

     Sizlere bu yazımda blogumuza sosyal ağ bağlantıları nasıl eklenir? Sorusunun cevabını vericem şekerciklerim.
    İyi bir blogda olmazsa olmazlardan biri de sosyal ağlar eklentisi.Facebook,Twitter,Pinterst vb sosyal ağlara üyeliğiniz var ve blogunuza gelen ziyaretçilerin diğer hesaplarınıza da ulaşmasını mı istiyorsunuz?
    O zaman bu yazımı mutlaka okumalısınız.




Blogumuzun teması oldukça önemli.İyi bir blogger olmanın bir yoluda budur bence.Görsel sayfa planımızın düzenli olması.Bu düzeni sağlarken ekleyeceğiniz sosyal ağ eklentilerinin de sayfa görselinizle uyumlu olması önemli.
     http://www.softicons.com/ ben eklentilerime ait resimleri buradan seçiyorum.Sayfayı açtığımda karşıma arama çubuğu çıkıyor ve search yazan yere hangi sosyal ağın görüntüsünü istiyorsam onu yazıyorum.
Örneğin facebook için aşağıdaki resimde bulunan görseli seçtim ve karşıma çeşitli boyutları çıktı.Burada boyutları seçerken sayfanızın ayarlarına göre seçmeniz önemli.(Ben genelde 48*48 i kullanıyorum.)
Boyutuna karar verip seçtiğimiz resmi bilgisayarımıza indiriyoruz.



Daha sonra bu resimleri http://photobucket.com/ sitesine yüklüyorum.Kayıt olurken ben facebook hesabımla bağlanıyorum.Sizde öyle yapabilirsiniz.Daha rahat olur.Resmimizi yükledik ve bu kısımda beklemede kalıp bloggerımıza geliyoruz.

Burada yerleşim/Gadget Ekle/ Html Java Script diyoruz ve aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.

Bu kısma hesabınızın linki
"><font color=hesap adı" src="yüklenilen resmin kodu" width="50px" />
.
Aşağıda ki resimde görülen(resmi yüklediğimizde karşımıza çıkan sayfa) Direct yazan yeri kopyalıyoruz ve yukarıda ki kodda yüklenilen resmin kodu yazan yere yapıştırıyoruz.




İşte bütün işlem bu kadar takıldığınız bir nokta olursa sormaktan çekinmeyin lütfen =)


4 yorum: