26 Haziran 2014 Perşembe

Fethiye I Nerede ne yapılır?

 Fethiye ile ilgili oluşturduğum yazı dizimin sonuna geldik.Bu yazımda sizleri sıkmadan kısa kısa Fethiye'de nerelere gidilmeli,neler yapılmalı bunlardan bahsedicem.
 Öncelikle hangi denize gidilmeli?
Fethiye plajları oldukça güzel olmasına rağmen her gördüğünüz denize girmeyin derim.Çalış plajı Fethiye halkının bile çok hoşlanmadığı bir plajdır.Çünkü dalgalı ve taşlıktır.


Katrancı koyu

Fethiye'nin Muğla yolu üzerinden girişinde bulunur.Merkez ile arası 12 km kadar olması lazım.Denizi de plajı da oldukça güzeldir.Alanı ise dardır.Hafta sonları oldukça kalabalık olur ve iç içe yüzmek zorunda kalırsınız.Hafta içini tercih etmeniz daha iyi olur.Kamp alanıdır.Çadır kurmayı düşünüyorsanız Fethiye'de en ideal yerdir.Günübirlik gitmişseniz bir yandan piknik yapıp bir yandan denize girebilirsiniz.Girişi ücretlidir.İçeride market bulunur.Bu yüzden eksikleriniz olduğunda panik yapmanıza gerek yok :)

Tabii birde en meşhur Ölüdeniz'imiz var.
Burada Kumburnu'n da denize girmenizi öneririm.Belçekız tarafında girerseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz hele ki çocuklarınız varsa.Kumburnu kısmı daha sığdır ve kumsaldır.Dalga sıkıntısı yoktur.Fethiye'de denize girebileceğiniz en harika yerdir.Buranın da girişi ücretlidir.

Tekne turları için:2 seçeneğiniz vardır.Fethiye merkez ve Ölüdeniz.Ben Ölüdeniz'den çıkan turları daha çok seviyorum.Çünkü kelebekler vadisine gidiyorsunuz ve inanılmaz güzel doğa manzaraları görüyorsunuz.

Gelelim nereleri gezeceğinize..

Saklıkent

Burasıda görülmeye değer yerlerden biri.Yanlız merkez ile arası biraz uzak.Hatırladığım kadarıyla 25-30 km olması lazım.Kanyonun içi harikadır.Kanyonun sonuna kadar gitçem diye de kendinizi telef etmenize gerek yok.Sonunda şelale var derler siz gözünüzde baya büyük bişi hayal edersiniz.Karşısınıza çıkan şey bir su akıntısından farksızdır.Fethiye merkezde bulunan turlar ile buraya gelen safari'ye katılabilirsiniz.Eğer bindiğiniz araçta ki insanlar eğlenceli tipler ise çok hoş vakit geçirebilirsiniz.

Kayaköy

Otantik tarihi yerler görmeye meraklıysanız kayaköy iyi bir tercih olur.Fethiye'nin sıcağını gözardı etmeden ama :) Yaz sıcağı fenadır.

       Fethiye'de bütün isteklerinizi karşılamanız mümkün.Sakinlik isterseniz oldukça bol.Eğlence isterseniz Hisarönün'de ki barlar ,Tarih isterseniz kayaköy,adrenalin isterseniz yamaç paraşütü...Hem de Marmaris,Bodrum gibi pahalı değildir.

Fethiye merkezde paspatur vardır birde.İncik cıncık satanların yerleri.Buradan alışveriş yapabilirsiniz.Birde bir rivayet vardır buradan su içerseniz Fethiye'ye yolunuz mutlaka düşer diye.Hatta Fethiye'yi çok seviyorum gibi cümleler kurulduğunda Paspatur suyu mu içtin gibi bir soruyla karşılaşabilirsiniz.Bu da öyle bi bilgi işte.
Birde balık hali vardır merkezde.Rakı balık için en ideal yerdir.Halden yiyeceğiniz balığı seçersiniz orada ki dükkanlardan birine verirsiniz ve sizin için pişirirler.Buranın tursitleri de oldukça sıcak kanlıdır.Fotoğraf çekilceğiniz zaman bir bakarsınız yanınızda bitiverirler :)))

Merkezde İksirci Tezcan diye bir dükkan vardır.Mutlaka tostunu yemeli sıkma meyve suyunu içmelisiniz.


   Aaa unutmadan AVM' de açıldı.Fethiye otogarının orda.Kime sorsanız söylerler :D(Eresta)  Fethiye'ye böyle birşey gerekliydi.

Ohhoo kocaman bir yazı oldu.Bu yazı dizisi burada biter :))
Fethiye ile ilgili sormak istedikleriniz olursa yardımcı olurum ki ben


1 yorum:

  1. en çok merak ettiğimyerlerden biri.. blog keşif etkinliğinden geliyorum. bende bloguma beklerim. esyspage.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil