27 Mart 2018 Salı

Cep Telefonları Hayatımızın Merkezi


Dijitalleşen dünyada en sık kullandığımız eşyamız ne diye sorsalar hep bir ağızdan cep telefonu deriz. Yaşlı, genç ya da çocuk fark etmeksizin herkesin elimden düşürmediği cep telefonları ile günlük işlerden özel hayata kadar akla hayale gelmeyecek birçok eylem gerçekleştiriliyor. Sevdiklerimize bu yolla ulaşırken patronumuzdan gelen mailleri de yine cep telefonlarımız ile cevaplıyoruz.


Teknolojinin giderek daha da gelişmesi ve dünyamızın dijitalleşmesi ile birlikte cep telefonları bilgisayarlardan farksız hale geldi.Nasıl mı? E-maillerin yanıtlanmasından bilgisayar oyunlarının cep telefonlarına yüklenebilmesine, sosyal medya hesaplarının kullanılmasından sunum hazırlamaya kadar pek çok işin gerçekleştirilebilmesi hepimize maddi ve manevi tasarruf kazandırıyor. Artık bilgisayarların taşınmasına gerek kalmadan hızlı bir şekilde tüm işlerimizi yapabiliyoruz. Akıllı telefonlar hayatımıza ışık hızıyla girdi adeta. Onların diğer telefonlara göre olağanüstü özellikler sergilemeleri akıllı telefonları bizim bir parçamız haline getirdi.Telefonların farklı alanlarda kullanılmasının sebepleri teknik özellikleridir.Akıllı telefonların bahsedilen en önemli özelliklerinden biri kameralarıdır. Kameralar, fotoğraf çekmenin zorluğunu ortadan kaldırıyor. Benim bir cep telefonu alırken baktığım ilk özelliklerden biri kameralarıdır. Kullanılan lens, çözünürlüğü ve sağladığı efektler benim için önemlidir. Fotoğrafların hafızada rahatlıkla sağlanabilmesi ve istediğimde basabilmem tercih etme sebeplerimden biri oluyor. Kamera çözünürlüğü ne kadar yüksek olursa cep telefonu fiyatları da o kadar artar. Bir cep telefonunda bakılması gereken özelliklerden biri de akıllı telefonları kişisel bilgisayarlarımız hale getiren ücretli ve ücretsiz uygulamalardır. Bankacılık işlemlerinden müzik dinlemeye, oyun oynamaktan alışveriş yapmaya kadar daha birçoğuna izin verir. Örneğin; bir yerde beklerken fotoğraflara filtre atabilmek ya da yola çıkmadan önce uygulamadan trafiğin durumuna bakabilmek akıllı telefonların maharetlerindendir. Mesafeleri de kısaltan günümüz cep telefonları farklı ülkelerden haber almamızı, oralarda yaşayan sevdikleriniz ile görüşebilmemizi sağlıyor. Ya da uyumlu olduğu sürece evimizdeki herhangi bir eşyanın ayarını telefonumuzla yapabiliyoruz. Isısını ayarlamayı unuttuğum klimamı evden çıktıktan sonra telefonumun yardımı ile yapabiliyorum.

Kişisel asistanlarımız haline gelen cep telefonlarından IPhone'un Siri'si sayesinde sadece konuşarak planlarımı kaydedebiliyorum. Ben cep telefonu almadan önce sağlam bir araştırma yapılması gerektiğine inanıyorum. Sadece marka ve model anlamında değil, teknik özellikler öncelikli ve detaylı bir şekilde incelenmesi gereken gerekliliklerdir. Özellikleri geliştikçe artmaya devam eden akıllı cep telefonlarında pek çok şeye aynı anda bakılmak durumunda kalıyor. Tam anlamıyla ihtiyaçlarımızı karşılamasını beklediğimiz cep telefonları bize kimi zaman sevdiklerimizden da yakın oluyor.MediaMarkt internet sitesinde rahatlıkla bulunabilen cep telefonları detaylı bir şekilde incelenebiliyor da aynı zamanda. Hayatımızın merkezinde yer alan cep telefonları en kıymetli eşyalarımızdan biridir. Onların dört dörtlük özellikleri ile hayatımızı kolaylaştırmaları için var olmaları çok önemlidir. Hayatımızın her alanına dokunan cep telefonları bunu da tasarımları ve teknik özellikleri ile yapıyor.  

1 yorum:

  1. Akıllı cep telefonu hayatı kolaylaştıran çok iyi bir teknoloji. Yeter ki onun bizi kullanmasına müsaade etmeyelim. Bilinçli olduktan sonra zararlı kelimesi anlamını yitirir. Elinize sağlık sevdiğim konu

    YanıtlaSil