10 Aralık 2017 Pazar

Moda Haberlerine Nereden Ulaşılır?

        Moda nedir? Modayı takip edenlerden misiniz ? Yoksa ben ne giyersem moda odur diyenlerden mi ? Peki moda haberlerine nereden ulaşırsınız ? Gelin biraz bu konuyu tartışalım.

alışveriş

        Öncelikle moda nedir ? Moda insanların içinde bulunduğu belli bir zaman aralığında ki daha çok giyim ile ilgili tercihlerinde popüler olan giyim tarzıdır.Yani kısaca son zamanlarda çevremizde şekillenen giyim tarzı neyse o dönem popüler olan odur.Örneğin hatırlar mısınız bir zamanlar düşük bel pantolonların dışında pantolon tarzı bulamazdık.Herkes 7'den 70 'e düşük belli pantolon giyerdi.Çünkü popüler olan,tercih edilen oydu !Şimdilerde ise yüksek bel pantolonlar revaçta... Moda böyle birşey ve genel olarak dönemsel gerçekleşir.
     Modayı takip edenlerden misiniz ? Yoksa ben ne giyersem moda odur diyenlerden mi ?  Bu soruya gelecek olan cevaplar farklı farklı olsa da hepimiz kıyısından köşesinden modayı takip ediyor ve moda olan kıyafetleri giyiyoruz.Bu iki sorunun cevabı da aslında tek bir doğruda buluşuyor.Modayı takip ediyoruz. Nasıl mı ? Kimimiz bir arkadaşımızdan gördüğümüz eteğin aynısının farklı rengini alıyor kimimiz bir başka arkadaşımızın atkısının aynısını alıyor.Birbirimizden besleniyoruz.Mağazalarda bize sunulan moda olan kıyafetleri bir zincir halkası şeklinde sokaklara yayıyoruz.Aslında biz bayanlar modayı takip ediyor ve  modayı seviyoruz.

elle

       Peki moda haberlerine nereden ulaşırsınız? İzmir'de yaşadığım dönemlerde modayı bir yerden takip etmeme çok gerek kalmıyordu.Çünkü İzmir özellikle Alsancak tam bir podyum .. Orada son dönem modasını sokaklardan takip edebilirsiniz.Şimdilerde artık başka bir şehirde yaşadığım ve şehrin kültürünün modayı takip etmeme çok olanak tanımadığı için bende modayı internetten takip eder oldum..Son trendler neler ? Hangi marka hangi koleksiyonu çıkarmış ? Ünlüler neler giymiş? Bu yılın kıyafet modası ne ?...Artık bu gibi moda haberlerine Elle'nin sitesinden ulaşıyorum.Elimden geldiğince kıyafet,aksesuar ,ayakkabı seçimlerimde, buradaki haberlerden modayı takip edip alışverişlerimde kendime yakışanı seçiyorum

       Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Moda ile ilgili paylaşımları takip eder misiniz ? Alışverişlerinizde tercihlerinizi yaparken modayı göz önüne alır mısınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder