Adıyaman'a geldiğimizden beri hamur işine fazla sarmış durumdayım.Nerde hoşuma giden bir tarif görsem denemeden edemiyorum.Yine bir sabah internetten denk geldiğim bir tarifi uyguladım ve tadına hayran kaldım.Ben başlığı kahvaltılık olarak koydum fakat misafirlerinize de sunabileceğiniz bir ikram bu poğaçalar.
1,5 su bardağı süt,2 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırıyoruz poğaçanın üzeri için ) ,1 paket kuru maya,2 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker,4 yemek kaşığı sıvı yağ bu malzemelerimizi bir kaba alıyoruz ve güzelce elimizle karıştırıyoruz.Bir yandan da içerisine un ilave ediyoruz.Hamurumuz yumuşak bir hamur olana kadar un ilavemizi yapıyoruz.Yaklaşık yarım saat hamurumuzu sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakıyoruz.Ardından dinlenen hamurumuzu 2 parçaya bölüyoruz ve bu iki parçayı merdane yardımı ile açıyoruz.Parçalardan birine eşit aralıklarla sosis ve kaşar ekliyoruz.Üzerini diğer açtığımız parça ile kapatıyoruz.Su bardağı yardımı ile bu malzemeleri koyduğumuz yeri çıkartıyoruz.Bu şekilde daha hoş görünümlü yuvarlaklar elde ediyoruz.Siz bu yöntemi yapmayıp istediğiniz gibi hamurunuza şekil verebilirsiniz.Fakat hamuru çok kalın tutmamaya dikkat edin.
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 30 dakikada pişiriyoruz.
Mis kokusunu aldım bile :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilEllerine sağlık beyaz begonvil.
YanıtlaSilçok severim eline sağlık :)
YanıtlaSiloyy nefis görünüyor ama :-)) eline sağlık ..
YanıtlaSilYumuşacık gözüküyor! Poğaçaya bayılırım! Ama denemediğim tek tür de odur :) Şu yarım saat bekleme olayı var ya, esas beni durduran o... Canım da çekti..
YanıtlaSilDoldurup kesme yöntemini çok sevdim!
Sanırım deneyeceğim :)
Elinize sağlık
O bekleme aşaması beni de çok sinir eder :) Bende aslında korkarım bu tarz işler yapmaya :) Ama o gün nasıl olduysa yaptım :)
SilO zaman ben de nasıl olursa yapayım :) Harika gözüküyor gerçekten! Her poğaça aynı olmuyor... Hele de malzemeli ve pofidik..
SilTeşekkürler tarif için elinize sağlık sizede afiyet olmuş...
YanıtlaSilHarika bir tarif hem kolay hem lezizdir elinin uğurundan ne de güzel kabarmış , sevgiyle kalasın....
YanıtlaSilThey look delicious! I will try, for sure! :)
YanıtlaSilKisses, Inês