Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
terayağı,zeytinyağı
1 adet bulyon
2 su bardağı pirinci de 15 dakika kadar kaynar suda bekletin.
Bu sırada soğanı doğrayın ve tereyağı ve zeytinyağı karışımında güzelce pişirin.Ardından haşladığımız mercimekleri ve suda beklettiğimiz pirinçleri içerisine ilave edin.5-10 dakika kadar güzelce bu malzemeleri kavurun.Ardından üzerine 1 cm geçecek kadar su ilave edin.Bulyonu parçalayarak içerisine atın.Güzelce karıştırın ki bulyon içerisine eşit derece de dağılsın.Göz kararı (damak tadınıza göre) tuz katın ve tencerenizin üzerini kapağı ile kapatın suyunu çekmesini bekleyin.
Pilavınız suyunu çektikten sonra hazır :))
İsterseniz üzerini kimyon ve kırmızı toz biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
mercimekli bulgur pilavını yaparım ama pirinç pilavını denemedim. deneyeceğim mutlaka. elinize sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilBen de mercimekli bulgur pilavına bayılırım, eminim bu da çok lezzetli olmuştur. Ellerinize sağlık. Sevgiler
YanıtlaSileline sağlık pilavın her türlüsünü severim..
YanıtlaSil