MALZEMELER
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasülye
2 su bardağı şeker
200 gr kayısı kurusu
200 gr ceviz
200 gr incir kurusu
200 gr kuru üzüm
tarçın
hindistan cevizi
Nohut,buğday ve fasülyeyi geceden suda bekletelim.(Kaynar suda bir kaç saat bekletebilirsinizde)
Buğday,nohut ve fasülyeyi ayrı tencerelerde 20-30 dk arası haşlayalım.Haşladığımız suları süzelim ve tüm malzemeleri bir tencereye alalım.Kayısı kurusunu ,incir kurusunu küçük küçük doğrayalım.(Ben üzümü de küçük küçük doğruyorum) Doğradığımız bu malzemeleri ,kırılmış cevizi ,şekeri ve bir miktar tarçını aşurenin içerisine ilave edelim.İçerisine malzemelerin üstünü 4 parmak geçecek şekilde su koyarak tüm malzemelerimizi bir arada kaynatalım.Kaynatırken arada karıştıralım.Bu işlem sırasında yanımızda kaynar su bulunduralım.Gerektiğinde aşurenin içerisine ilave edelim.
Aşuremizin malzemeleri pişince aşuremizi tabaklara bölüştürelim.Aşure soğuduğunda üzerini süsleyebiliriz.Ben süslerken kuru üzüm,hindistan cevizi ve ceviz kullandım.Siz isteğinize göre süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
ellerinize sağlık bende bugün aşure yaptım tariflerimiz benzer gibi :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sizinde elinize sağlıkk :)
SilHarika gözüküyor :) Öğrenci yurdunda kaldığımdan aşüre yapamıyorum biz de arkadaşlarla meydan meydan dolaşıp aşure hayrı yapan yerler aradık :) Neyse ki günün sonunda bulduk da :)
YanıtlaSilAy ne güzel ki bulmussunuz :) adiyamana yakınsan gel bizde var hala :)
SilAy ne güzel ki bulmussunuz :) adiyamana yakınsan gel bizde var hala :)
Sil