Evde iki kişi olduğumuz için dereotu,maydonoz gibi ürünleri çabuk tüketemiyoruz ve her seferinde çürütüp atıyorum.Bu durumdan da hiç memnun değildim açıkçası.Taa ki maydanozu kurutana kadar.
Nasıl yaptığıma gelirsek
Öncelikle maydanozumun yapraklı kısımlarını güzelce doğradım.Doğranılan maydanozlarda sapların bulunmaması önemli.
Ardından maydanozlarımı güzelce yıkadım ve suyunun süzülmesini bekledim.Daha sonra güneşli bir ortamda iki gün süre ile ara sıra karıştırarak beklettim.Karıştırdım çünkğ maydanozlar yıkandığı için çürüme yapabilir.O yüzden havalandırmak önemli.
İşte maydanozun kurutlma işlemi bu kadar.Kuruttuktan sonra peynirli poaçımın iç malzemesinde kullandım ve sonuç harika oldu.
Kesinlikle sizde maydanozlarınızın çürümesini istemiyorsanız kurutarak kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Bende aynı şekilde doğrayıp saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya atıyorum. Lazım olduğunda istediğim kadar alıyorum:)
YanıtlaSilBen derin dondurucuya atıyorum daha taze kalıyor küçük parçalar halinde ve zaten hemen çözülüyor 😊😊
YanıtlaSil