Geçenlerde yaptığım ama yazıya geçirmemin biraz zaman aldığı Rus Salatasının tarifine geçelim.
Rus Salatası Nasıl Yapılır ?
Malzemeler
Bezelye
Patates
Havuç
Turşu
Mısır
Mayonez
Yoğurt
Sarmısak
Tuz
Ben bir bardak bezelye,iki küçük boy patates,2 havuç ve 8 adet turşuya göre tarifi vericem.Siz miktarı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Havuç,bezelye ve patatesimizin içerisine 2 çay kaşığı tuz atalım ve üstlerini geçecek kadar içerisine su ilave ederek yaklaşık 15 dakika haşlayalım.Haşlarken patateslerimizin erimemesine dikkat edelim.Biraz diri olsun.
Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 4 yemek kaşığı mayonezi güzelce karıştıralım.İçerisine 2 adet sarmısak rendeleyip ilave edelim.Sarmısak ilavemiz isteğe göre değişebilir ama ben ayrı bir lezzet verdiğini düşünüyorum.
En son kısma geldiğimizde bütün malzemelerimizi mayonezli karışımımızla karıştırıp servise hazır hale getirelim.
ıımm canım çok istedi ama yaa :)
YanıtlaSilDenemelisinnn harika oluyor :)
Silyaaaa ama bu yapılmaz ki banaaa:)
YanıtlaSilCok seviliyor dimi=)
YanıtlaSilbu kadar kolay mıymış? ne para vercem o zaman, yaparım kendim.
YanıtlaSilyalnız 15 dakika yetiyor mu haşlanmaları için?
Evet canım tabii kolay ben tahmini olarak 15 dk yazdım bi kontrol edersin eğer olmazsa biraz daha pişirirsin ama dikkat et patatesler çok haşlanınca ezik ezik oluyo görüntüyü bozuyor.Bir de normal yoğurt sulandırıyor o yüzden süzme kullanmak daha iyi.
SilCok severim, harika gorunuyor :) Ellerine saglik..
YanıtlaSil