26 Temmuz 2016 Salı

Gezi I Denizli Teleferik


Denizli'de Bağbaşı Kent Ormanına yaklaşık 6-7 ay önce teleferiğin açılışı yapıldı.Bizde Denizli'ye tatile gelince bir gezip görelim istedik ve düştük yollara :)



Denizli teleferikte yaklaşık 1500 metre hat uzunluğu mevcut.Giriş ücreti kişi başı 6 tl.Fiyat olarakta oldukça uygundu bize göre zira Denizli çok pahalı bir şehir.


Yükseklik korkusu olanlar için zorlayıcı bir yüksekliğe sahip teleferik :) Metin tüm korkusuna rağmen gözünü kararttı ve 1500 metre yüksekliğe teleferikle çıktı :) Kayınpederim ise yükseklik korkusundan dolayı bizimle gelmedi.


Denizli teleferik ile bağbaşı kent ormanının tepe noktalarına çıkıyorsunuz ve tüm Denizli ayaklarınızın altında oluyor. Oldukça güzel bir manzara.Teleferikten indiğiniz noktada bir teleskop mevcut bu teleskopa 1 tl atarak şehri daha yakından da görebilirsiniz.Bizim teleskoptan bakığımız ilk nokta Pamukkale oldu.Sanki aramızda hiç mesafe yoktu...



Teleferikten indiğiniz noktadan ücretsiz servisler kalkıyor.Bu servisler ile bağbaşı yaylasına gidiyorsunuz ve teleferikte esas vakit geçirebilceğiniz tesisler burada yer alıyor.Servis kullanmayıp yürümeyi düşünürseniz 15 dakika yürüme mesafeniz olacaktır.


Servisler sayesinde geldiğimiz Bağbaşı yaylasında bungolov evler , çadırlar , spor yapabileceğiniz aletler, çocuklar için park alanı da mevcut.Soluklanıp biraz vakit geçirmek isterseniz de şimdilik bir tane kafeterya mevcut.


Teleferik yeni açıldığı için tesislerin henüz çok yetersiz olduğunu ve zamanla bu tesislerin daha iyi hizmet verebileceğini düşünüyorum . Biz gittiğimizde kafeteryanın eksiklikleri oldukça fazlaydı.Menüde ki bir çok yiyecek,içecek yoktu.Hatta en büyük eksiklik bana kalırsa Denizli'nin meşhur Zafer gazozunun olmamasıydı :)
            Tüm eksikliklerine rağmen Denizli'ye yolunuz düşerse teleferiğe mutlaka gidin derim.Manzarası için teleferik görülmeye değer.

11 yorum:

  1. Memleketin her köşesi cennet :)

    YanıtlaSil
  2. Bir hafta sonra bende denizli de olacağım ve fotoğraflarda çok güzel çıkmış bu fırsatı kaçırmamalıyım sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ne güzel kesinlikle ugramalisin canım güzel bir yer olmuş :)

      Sil
  3. harikaymış bu arada Denizli pahalı mı çok şaşırdım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cnm çok ilginç ama denizli yaşam konusunda pahali bir şehir :/

      Sil
  4. DENİZLİ YE İŞ İÇİN SIK SIK GİDERİM , SEVERİM DE ... AMA TELEFİRİĞİNE BİNMEMİŞTİM . FOTOĞRAFLAR GÜZEL OLMUŞ TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatın olursa bi uğrayıp gör Canim güzel olmuş.

      Sil
  5. İyi tatiller, eşim de Denizli'li şu anda sadece kuzenleri orada yaşıyor, gittiğimizde teleferiğe binmeyi çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım bende es durumundan denizliliyim:) gelirsen mutlaka gel gez;)

      Sil
  6. Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler 😉

    YanıtlaSil