9 Mayıs 2016 Pazartesi

Adıyaman Vera Kitap Kafe


Sizlere çok hoşuma giden Adıyaman'da bir kafeden bahsetmek istiyorum.Vera kitap kafe! 
Adıyaman'da böyle kafeler olduğunu keşfetmek benim için inanılmaz  güzel bir duygu.İzmir'de doğup büyüyen ordan sonra Fethiye,Denizli gibi yerlerde yaşayan biri olarak Adıyaman'da böyle kafelerin olduğunu tahmin edemezdim.Bu durumda ayıp bana ! 



Adıyaman beni her zaman şaşırtan bir şehir oldu.Bir bakarsınız tenhada bir yerde bunun burda ne işi var diyeceğiniz butik pasta dükkanına denk gelirsiniz,bir bakarsınız Kahta'da kahvaltı servis eden cafelere denk gelirsiniz.Adıyaman böyle değişik bir şehir.Beklentiniz hiç olmaz ama sizi her bir sokağı her bir mekanı şaşkına çevirir..
Vera Cafe'de beni şaşkına çeviren kafelerden biri oldu.


Vera kafe Adıyaman Üniversiye'sine yakın,Altınşehir denilen bir semtinde bulunuyor.(Umarım yalnış bir bilgi vermiyorumdur) Vera kafe'de bulunan kitapları okuyabilir,ders çalışabilir ya da arkadaşlarınız ile buluşup vakit geçirebilirsiniz.

Üstelik kafede bulunan kitaplar eskiden kalma kimsenin yüzüne bakmayacağı kitaplardan değil! Kocan Kadar Konuş ,Sarah Jio'nun kitapları filan var!
Üniversiteli gençler ders çalışmak için kapıp gelmişler diz üstü bilgisayarlarını bir yandan çaylarını içiyor bir yandan derslerini çalışıyorlar.


      Öyle İzmir'de ki gibi bir kafe hayal etmeyin tabi o kafelerde kitap okumanız,ders çalışmanız oldukça zor! Kafenin de boş göründüğüne bakmayın ilk geldiğimizde içeride boş masa bulamamıştık :)

Vera Kitap kafeyi oldukça sevdim hatta sık sık fırsat buldukça Adıyaman'a gittiğimizde bu kafeye uğramak, burada vakit geçirmek istiyorum.Fakat tek bir eleştirim var ki belki bir gün yolunuz bu kafeye düşer (hayat bu belli mi olur) kaşarlı tost yemeyin :) 10 TL bir kaşarlı tosta bayıldık :D
Şaka gibiydi:)

4 yorum:

  1. Malatya'da da vardı buna benzer bir kafe. Kahve içerken aynı zamanda kitap okuyabiliyorduk ve gerçekten çok sıcak, samimi bir ortamı vardı. Ama kapattılar sonra onun gibisini daha da bulamadık. Böyle yerlerin kıymetini bilmek lazım. :)

    YanıtlaSil
  2. güzel yermiş ama pahalı biraz sanırım değil mi..

    YanıtlaSil
  3. Bu tür cafeleri Anadolumun bozkırlarında açan çiçekler gibi gördükçe umudun hala var olduğunu hissediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Böyle mekanları çok seviyorum. Ne de güzel gözüküyor. Kitapların olduğu her yer tam benlik :)

    YanıtlaSil