9 Mart 2016 Çarşamba

Şanlıurfa Nasıl Bir Şehir?


Bu yazımda sizlere Şanlıurfa'dan bahsetmek istiyorum.Biliyorum ki memurluk için tercih yapacak adaylar, tercih yapacakları şehir hakkında biraz bilgi sahibi olmak istiyorlar.Şehir hakkında bilgi sahibi olmak bu tercihleri yaparken oldukça önemli.Doğu tercihlerinde adayların aklında türlü türlü sorular oluyor.Kafalar karışıyor.Hele ki evlilerse bu araştırmalar iyice artıyor tabii,sorular da artıyor..
Bende bu sorunları yakın bir zamanda yaşayan biri olarak doğuya-güneydoğuya gelecek olan memurlara bilgi vermek ve onların kafasında buralar hakkında birşeyler oluşmasını sağlamak için buralar hakkında bilgi vermek istiyorum.


 Şanlıurfayı gezdiğim ,gördüğüm ve çevremden de duyduğum bilgilere göre (alt komşum şanlıurfalı :)))) Şanlıurfa yaşanabilecek bir şehir.
Bir kere oldukça büyük.Gezilecek bir çok yeri var.Alışveriş yapabilceğiniz bir çarşısı hatta bir alışveriş merkezi var.(Birden fazlada olabileceğini düşünüyorum) Yani sıkılacağınız bir şehirde olmayacaksınız.
Yolları gayet iyi,geniş ferah...Tabi  bu şehir içi yolları.Şehir dışından geleceğiniz yollar konusunda pek bir bilgim yok.Biz Adıyaman'dan Şanlıurfa'yı gezmeye geldiğimiz için Adıyaman-Şanlıurfa yolunda herhangi bir sıkıntı yoktu.Terör konusunda da durum böyle.
 Şanlıurfa denilince batıda yaşayan biri için buralarda terör olduğu ve yaşanılmaz bir bölge olduğu gelebiliyor akıllara. Urfa terör konusunda çok sıkıntı yaşayacağınız illerden değil.Evet bu bölgede de Suruç olayı yaşandı fakat bu şekilde düşünecek olursak İstanbul,İzmir,Ankara gibi büyük şehirlerde de bu tarz olaylarla karşılaşmak mümkün.Yani İstanbul,Ankara ve İzmir'de terör olayları ne kadar yaşanıyorsa Urfa'da da aynı şekilde denilebilir.


    Şanlıurfa'da duyduğuma göre şöyle bir sıkıntı var.Maddi yönden yaşam biraz pahalıymış.Ev kiraları oldukça yüksekmiş.Bu şehri tercih ederken bu durumu bilerek gelmenizi tavsiye ederim.Sonra hayal kırıklığına uğramamanız için.

    Biz Şanlıurfa'yı gezerken balıklıgöl ile arasında çok kısa bir mesafe bulunan Piazza alışveriş merkezini gezdik.Burada Gratis,Koton,LCW,5M Migros ve en önemlisi içlerinde H&M'inde bulunduğu birçok markanın yer aldığı mağazalar yer almakta.Ben en uzun vaktimi H&M'e ayırdım.Daha önce H&M mağazasını gezmek nasip olmamıştı :) Şanlıurfa'ya kısmetmiş.Mağazada birbirinden güzel ürünler yer almakta fiyatları ise Koton fiyatlarından çok farklı değil bana kalırsa.

Şehirde hem turistik olarak hem günlük yaşantı olarak gezebileceğiniz vakit geçirebileceğiniz birçok yer mevcut.Bir kere Cinemaximum var :) Yabancı bir şehire gelince vakit geçirilebilecek en güzel aktivite sinemaya gitmektir.En azından yeni arkadaşlar edinene kadar :) Adıyaman'da sinema olmayınca bu durum bizim için daha da önem kazanıyor tabii.Olmayınca kıymetini anlıyorsunuz.

Gelin görün ki bu kadar çok aktivitenin yer aldığı şehirde para biriktirmek zor.Ne kadar çok eğlenebileceğiniz alan varsa o kadar çok para biriktirmeniz zorlaşıyor.

Şanlıurfa hakkında aklıma gelen ,bildiğim , duyduğum bilgileri sizlere aktardım.Sizinde bu konuda aklınıza takılan sorular varsa bana sorabilirsiniz :) Bildiklerimi seve seve sizlerle paylaşabilirim...





12 yorum:

  1. 2 yıl önce bir seminer için gitmiştim.
    eski urfa ve yeni urfa olmak üzere 2'ye ayrılıyor. eski urfa daha otantik. sokakta eski urfa tarafında yöresel kıyafetli (renkli ve pullu) insanları görüyorken, yeni urfa tarafında takım elbiseleri görmeye başlıyorsun.
    akşam 7de tüm dükkanlar kapanıyor.
    bir de orada anladım ki ben daha önce hayatımda hiç et yememişim!! bu kadar mı lezzetli olabilir yemekler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urfa beni büyüledi diyebilirim.Kesinlikle çok çeşitli kültürler var.Öyle güzel ki herkes iç içe :) Şehir çok ilginç dediğin gibi bir tarafı eski bir tarafı yeni...

      Sil
    2. Bende urfada yaşıyorum aslen ankaralıyım ve 4 yıldır buradayım çok alıştım arkadaşlarım oldu iyi kötü günler yaşadım ama hayatımda yaşadığım en farklı yer buradan 2018 mayısta ayrılacağım tayin için çok üzgünüm inanın urfada doğup ölmek isterdim 😞

      Sil
  2. 2-3 sene önce arkadaşlarımızla antep urfa maraş gezmiştik temmuz ayyıdı ve aşırı sıcaktı çok bunaltmıştı beni. Yöresel yerlerinide şehir içinide gezdim bir avmye gitmiştik bizde ama adını hatrlamıyorum muhtemelen sizin bahsettiğinizdir.şuan çok yakın bir arkadaşım orda öğretmenlik yapıyor mecburi hizmette. Orda kalmayı düşünmüyor bir sürü nedeni var tabii ama zor şehirlerden biri olarak düşünüyorum

    (Balıklıgöle hayran kalmıştım Çok uzun bir süre izledim çok güzeldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıklıgöl ve oradaki ev yapıları beni büyüledi.Tepkilerimi görmeliydin :) Yaşam olarak zor bir şehir tabi.Maddi boyutu var urfada yaşamanın.Birde batıdan gelen ya da istanbuldan gelen ve önyargıları olan kişiler için urfada yaşamak zor olabilir.Ben İzmirliyim eş durumundan denizlili.Fakat Urfada da yaşayabilirdim ben ya :D Ben heryerde yaşarım galiba :D

      Sil
  3. Bir urfalı olarak yazını zevkle okudum canım sizin geldiğiniz gün yağmurluydu hava :) beklerim herzaman gelin ayrıca ciğeri unutmuşsun ciğer en güzel ikilerde yenir) birde çift mağara var kalenin hemen altında çok güzeldir yazın herkesin uğrak yeri tavsiye ederim :) hıı unutmadan birden fazla avm var örn: urfa cıty avm orası da 4 katlı hemen hemen her mağaza mevcut :) birde Meşhur abide park benden de bu kadar ! sevgiyle kal :)) öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla yeri gezmeye ne yazıkki zamanımın olmadı kuzum.Ama gezdikçe aklıma sen geldin :) Ciğerle ne yazıkkia ram hiç değil ama eşim için üzüldüm o yiyemedi :) Ama kısmet olursa bir daha gitmek çok istiyorum.Çünkü gezemediğimiz bir çok yeri var.Birde vakit dar olunca herşeyi yarım yarım yaptık :)Ama dediğin yerleri de not alıyorum bir kenara.Bir daha gidebilirsek oralarıda gezmek çok isterim :)

      Sil
    2. Beni düşünerek gezmen çok mutlu etti beni dediğim gibi her zaman bekleriz :)

      Sil
  4. Çok merak ettiğim illerimizden Şanlıurfa, mutlaka bir gün gidip görmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Ben Sporcuyum o zaman Şanlıurfaya Gitmiştim Ve insanları çok mütevazi Misafir Perver O Balıklı Göl Aklımdan Çıkmıyor Ve En çok et Yediğim Gün Urfa'da Olmuştu Kıyafetler Falanda Çok Ucuzdu Ben beğendim bir Lefkoşalı Olarak

    YanıtlaSil
  6. Urfa gerçektende çok harika bir yer insanları çok iyi yemekleri ayrı bir lezzetli yani orada kilo almamak elde değil😂 ayrıca gezilecek çok yeri var gidip görmenizi tavsiye ederim 😃😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle güneydoğu çok güzel bir yer biz Adıyaman'dayız 3.yılımız ve burda öyle güzel günlerim geçiyor ki ayrılmak hiç içimden gelmiyor :)

      Sil